Haberler

CHP Milletvekili Mercedes İşçileriyle Almanya'da Buluştu

Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB), tarafından Bremen Mercedes Daimler-Chrysler çalışanlarına yönelik seminer verildi.

Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB), tarafından Bremen Mercedes Daimler- Chrysler çalışanlarına yönelik seminer verildi. Sendika temsilcisi İbrahim Akbal tarafından organize edilen seminerin bu yıl ki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Engin Özkoç oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İstihbarat Komisyonu üyesi de olan Özkoç, Türkiye'deki gelişmeler, yaptığı çalışmalar hakkında seminere katılan Türk işçilerine bilgi verdi.

Hemelingen semtindeki Kültür Evinde düzenlenen seminerde konuşan Engin Özkoç, canlı bombanın Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirtti ve kardeşlik bağlarının koparılmaması gerektiğine dikkat çekti.

"Türkiye demokrasi, özgürlük ve hukuk alanında kendisini iyileştirmeli"

Türkiye'nin bazı konularda kendisini iyileştirmesi gerektiğine dikkat çeken Engin Özkoç "Türkiye eğitimde çocuklarını dünya seviyesine çıkartmalı. Türkiye demokrasi özgürlük ve hukuk alanında kendisini iyileştirmeli, reformlarını başka ülkelerin kendisine dayatması olarak değil kendi iç dinamikleriyle geliştirmelidir. Türkiye kendi toprak bütünlüğüne ve milletinin çıkarlarına başka ülkeleri karıştırmamalıdır. Bu üç konuda milli birlik ilan edilmelidir. Bütün siyasi partilerin bu üç konunun altında imzası olmalı, asgari müştereklerde birleşmiş bunun üstünde siyaset yapan bir Türkiye mekanizması yaratılmalıdır. Türkiye'nin olmazsa olmaz koşulları konusunda hiçbir siyasi parti başka bir görüş ilan edememelidir. Böyle olursak o zaman Türkiye gelişen ve büyüyen bir ülke konumuna girer" dedi.

"Kardeşlik bağını asla kopartmamalıyız"

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen terör saldırıları konusunda da açıklama yapan CHP Milletvekili Özkoç, "Türkiye şu anda Orta Doğu'da olan bütün olumsuzlukları üstünde taşıyan bir ülke konumundadır. Canlı bamba Türkiye'nin gündemine girmiştir. Her gün onlarca askerimiz polisimiz şehit düşmektedir. Türkiye'de dolaşan insanlarımız gelecek korkusu yaşıyorlar. Ne zaman başlarına ne geleceği konusunda tereddüt ve korku içerisindeler. Söz konusu Türkiye olduğunda hangi siyasi partiye mensup olursak olalım gerisi teferruattır. Milletimiz ve Türkiye ile ilgili kardeşlik bağımızı asla kopartmamalıyız" diye konuştu.

Seminere yaklaşık 40 dolayında Mercedes çalışanı katıldı. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un konuşmasından sonra bazı katılımcılar soru sordu. Özkoç, bir basın mensubunun "Teröristin de hakkı var diyen partinin temsilcisisiniz" sorusu karşısında şu yanıtı verdi: "Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne Milliyetçi Hareket Partisi ne de Refah ve Adalet Partisi tarihinde hiçbir zaman teröristle bir masaya oturmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğundan beri bu ülkenin genelkurmay başkanı PKK'lı bir teröristin ihbarıyla hapse atılıp beş buçuk yıl yatmadı. Biz en sert döneminde sınır kapısına masa koyup da PKK'lı teröristleri Türkiye'ye almadık. Bunu da yapmayız. Neden 7 Haziran'dan sonra bombalar patlamaya başladı? Neden Türkiye'de canlı bombalar 7 Haziran'dan sonra bir araya geldi. Bunun suçlusu tek başına AKP dersem çok ayıp ederim."

"Rekor kıracağımı bilseydim 12 saat değil 14 saat konuşurdum"

Bir soru üzerine Milli Eğim Bakanlığı Komisyonu'nda yaptığı 12 saatlik rekor konuşmaya da değinen Engin Özkoç, "Türkiye'deki rekor bende. Dünyadaki adamın 13 saat konuştuğunu bilseydim Vallahi 14 saat konuşurdum. Onu bilmiyordum. Zaten böyle bir şey yapacağımı da bilmiyordum" dedi.

Plaket verildi

Seminer sonunda İbrahim Akbal tarafından Milletvekili Engin Özkoç'a plaket verildi. Akbal'da seminerle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı. - Bremen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Özkoç Chrysler Mercedes Politika Güncel Haberler

title