Haberler

Adana'da Çanakkale ve Birlik Ruhu Konulu Hutbe Okundu

Güncelleme:

Adana'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü nedeniyle cuma namazı öncesi şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Adana'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle cuma namazı öncesi şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Anmanın ardından, camilere gönderilen 'Çanakkale ve birlik ruhu' başlıklı cuma hutbesi okundu.

Adana İl Müftülüğü tarafından Sabancı Merkez Cami'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi. Cuma namazı öncesi İstanbul Fatih Cami imam hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Süleymaniye Cami imam hatibi Ekrem Nalbant, Eyüp Sultan Cami imam hatibi Metin Çakar tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Çanakkale Savaşı'nı atlattı.

Kızılay'ın kan aldığı etkinlikler kapsamında belediyeler de katılımcılara bisküvi ve lokum dağıttı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği anma etkinliğin ardından, Adana İl Müftülüğü tarafından camilere gönderilen 'Çanakkale ve birlik ruhu' başlıklı cuma hutbesinde ise şunlar anlatıldı:

"Bugün millet ve yaşadığımız coğrafya olarak yine ağır bir imtihandan geçiyoruz. Bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak isteyenler tarafından, ülkemiz, bir ateş çemberinin içerisine çekilmeye çalışılıyor. Mezhep, meşrep, ırk, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz, huzurumuz hedef alınıyor. Nice evladımız, geleceğimiz için şahadet şerbetini yudumluyor. İnsanlıktan nasibini alamamış, hiçbir ahlaki ve insani değer tanımayanlarca gerçekleştirilen hain terör saldırılarında masum kardeşlerimizi yitiriyoruz, yaralanıyoruz. Büyük üzüntüler yaşıyoruz. Bize bu acıları yaşatanlar, kardeşliğimizi, birlik ve dirliğimizi hedef alanlar bilmelidirler ki; bizler bu topraklarda rengi rengine, dili diline, sesi sesine, gönlü gönlüne karışmış bir milletiz. Bizler asırlardır sevinçte kederde, varlıkta- yoklukta birlikte ağlayıp birlikte gülmüş bir milletiz. Acı, şiddet ve korku bizi asla yıldıramayacaktır. Aksine bizi birbirimize daha fazla kenetleyecek, kardeşlik bağlarımızı daha da pekiştirecektir."

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale İstanbul Politika Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

title