Haberler

Çağlar Çorumlu'nun yönettiği 'Şakşakçılar' Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nde sahnelendi

Güncelleme:

Oyuncu Çağlar Çorumlu'nun yönettiği ve başrolünde olduğu 'Şakşakçılar', '11. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nde sanatseverlerle buluştu. Fransız yazar Fred Radix'nin kaleme aldığı eser, Gülce Ünlü'nün çevirisi, Emrah Eren'in proje danışmanlığıyla, TiyatrOPS tarafından sahnelendi.

Oyuncu Çağlar Çorumlu'nun yönettiği ve başrolünde olduğu "Şakşakçılar", "11. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali"nde sanatseverlerle buluştu.

Fransız yazar Fred Radix'nin kaleme aldığı eser, Gülce Ünlü'nün çevirisi, Emrah Eren'in proje danışmanlığıyla, TiyatrOPS tarafından sahnelendi.

Gallus Tiyatrosu'ndaki gösterimin ardından sahnede kısa bir konuşma yapan oyuncu Çorumlu, çıktıkları Avrupa turnesinin ikinci durağının Frankfurt olduğunu belirterek, "12 yıl önce ben yine Frankfurt'a Şehir Tiyatroları ile gelmiştim. Bu ikinci. Kendi tiyatromuzla gelmek de nasip oldu. Her geldiğimizde bizi bağrınıza bastınız. Başkonsolosumuza, tüm konsolosluk çalışanlarına, Kamil Kellecioğlu'na, Tiyatro Frankfurt'a çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır bu organizasyonu yapıyorlar, sizler de destekliyorsunuz. Teşekkür ediyoruz." dedi.

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer de Frankfurt'ta tiyatroyu seven bir kitleye sahip olduklarını söyleyerek, "Her sene çok iyi oyunlarla vatandaşımızın karşısına çıkıyoruz. Bu sene de böyle güzel bir oyunu izleme fırsatı olduğu için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Festival Başkanı ve Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, eserin ardından oyunculara çiçek takdim ederken, Erdem Tunçer de plaket verdi. Çorumlu, gösterimin ardından oyunu izlemeye gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erkan Baylav ile Albina Özden'in de rol aldığı oyunun konusu kısaca şöyle:

"Yıl 1895. Paris tiyatrolarının seyirci arasına karışarak doğru zamanda alkışlatmakla görevli şakşakçılar sayesinde başarı kazandığı yıllar. Ünlü şakşakçı şefi Auguste Levasseur, 'Balık Kartalının Serüveni' müzikalinin gösterimine iki saat kala şakşakçı ekibi tarafından terk edilir. Yardımcısı Dugommier'in sağdan soldan bulduğu acemi şakşakçılar ile beş perdelik oyunun provası Dugommier'in müzisyen kız kardeşi Fauvette'nin katılımıyla şenlenir. Yapım, seyircilerin de katılımıyla müzik ve mizah dolu bir şölene dönüşür."

Oyun bu akşam yeniden Gallus Theatre'da izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çağlar Çorumlu Emrah Eren Frankfurt Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title