Haberler

Büyükçekmece Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında 130 Daireyi Yıktı

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi, deprem riski taşıyan 130 daireyi kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 130 daireyi yıktı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Büyükçekmece'nin mega projesi vatandaşımızın burnunun kanamaması için depremde onun can ve mal güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Olası Marmara Depremi'nden en çok etkilenecek ilçeler arasında yer alan Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar hızla devam ederken; Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, evlerinin yıkımını izleyen vatandaşlar ile bölgedeydi. Atatürk Mahallesi'nde Hilal 86 Sitesi, Turgut Özal Bulvarı Ankara Caddesi ve Yeşim Sokak'ta bulunan 12 blok ve toplamda 130 bağımsız bölümün yıkımı Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin gözetiminde gerçekleştirildi.

Başkan Akgün Büyükçekmece'de hedefin depremde vatandaşların burnunun kanamasını engellemek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"2 gün önce Çınarcık önlerinde 3,3'lük bir deprem oldu. Bu da bir fişektir bizim için. Büyükçekmece Belediyesi olarak deprem geliyor, depremden önce biz yıkmaya devam ediyoruz. Israrla, inatla Büyükçekmece'de olası büyük Marmara depreminde yıkılacak bütün binaları yıkmaya devam ediyoruz. Deprem geliyor herkesin çalışması lazım. İstanbul'u kurtarmak zorundayız. İstanbul'u kurtaramazsak bu memleket çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalır. Çok büyük ekonomik sorunlar yasarız. Seferberlik ilan etmeliyiz. Büyükçekmece olarak biz bunu yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yüzde 30'luk bir işimiz kaldı. Mesela arkamızda yıkılmakta olan bina daha önce güçlendirildi 1999 depreminden sonra. Güçlendirildi ama o da kurtarmadı. Çürük çıktı. Yıkmak zorundayız. Bugün 130 daire yıkıyoruz. 12 blok, 130 daire. Bir başka yerde 5 blok yıkacağız. Bu haftadan itibaren çok yoğun yıkımlarımız var. Biz Büyükçekmece'de nerede hangi binanın yıkılacağını biliyoruz. Hangi vatandaşımızın veyahut da hangi ailelerin zor durumda kalacağını, hayatlarını kaybedeceklerini biliyoruz. Onun için var gücümüzle çalışıyoruz. Büyükçekmece'nin mega projesi vatandaşımızın burnunun kanamaması için depremde onun can ve mal güvenliğini sağlamaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Büyükçekmece Hasan Akgün Deprem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title