Haberler

Bütçe Görüşmelerinde Son Gün

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye'ye demokrasi götürmek gibi niyetleri ve amaçları olmadığını belirterek, haklının yanında olduklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Suriye'ye demokrasi götürmek gibi niyetleri ve amaçları olmadığını belirterek, haklının yanında olduklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki son konuşmalarda, şahsı adına söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, 2013 bütçesinin mali disiplin ve makro ekonomik istikrarı korumayı amaçladığını, büyüme, yatırım ve istihdamı desteklediğini ifade etti.

Bütçede en fazla payın 68.1 milyar lirayla eğitime ayrıldığını vurgulayan Bak, ikinci en çok kaynak ayrılan alanın 67.9 milyar lirayla sağlık olduğuna dikkati çekti.

Bak, bütçenin esnaf ve KOBİ'leri desteklediğini, çiftçilere ayrılan hibe payının 9 milyar lira olduğunu anlattı. Bütçeyle yatırımlara daha fazla kaynak ayrıldığını, yatırım ödeneklerinin 2012'ye göre yüzde 20 artırıldığını ifade eden Bak, sosyal yardım için ayrılan payın da yüzde 25.1 oranında artırıldığını kaydetti.

Bak, AK Parti'nin sağladığı siyasi istikrar, güven ortamı sayesinde Türkiye'nin son 10 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını dile getirerek, "Bu bütçe aynı zamanda 2071 hedeflerine doğru atılmış bir adımdır. Bu bütçede milletin kendisi, alın teri, geleceğine yatırım var. Bu bütçede paranın, zamanın ve insanın iyi yönetilmesi var. Bu bütçede Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve Türkiye sevdası var" diye konuştu.

-"Rakam rakam olalı..."-

Bu arada, Bak'tan önce CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin konuşmasında sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP'nin bugünkü zihniyetiyle, "Dersim olayları" dönemindeki zihniyetin aynı olduğunu savundu.

Baluken, "Dersim katliamı, asırlara dayanan sistemli bir soykırım operasyonudur" dedi.

Dersim olaylarının savunulacak bir tarafı olmadığını ifade eden Baluken, CHP'lilere, "BDP'ye saldırıp kendinizi aklayacağınıza kendi tarihinizle yüzleşmeye çağırıyorum" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, yerine doğru ilerleyen Baluken'e bağırarak tepki gösterdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'in konuşmasında sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Suriye'ye demokrasi götürmek gibi niyetlerinin de, amaçlarının da olmadığını ifade ederek, haklının yanında olduklarını söyledi. Canikli, "CHP, Suriye Devlet Başkanı Esed ve Irak Başbakanı Maliki ile oraya demokrasi götürebilir" diye konuştu.

İşsizlik oranlarının yüzde 10.3'ten yüzde 9.1'e düştüğünün altını çizen Canikli, "Genç işsiz oranının OECD'den yüksek olması normal çünkü en genç nüfus Türkiye'de. Bundan yola çıkarak 'işsizlik var' demek mümkün mü- Rakam rakam olalı böyle zulüm görmedi" dedi.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Canikli Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title