Haberler

Bursa'da yanan tekstil fabrikasında soğutma çalışması devam ediyor

Güncelleme:

Bursa'daki tekstil fabrikasında çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmasına devam ediliyor.

Bursa'daki tekstil fabrikasında çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmasına devam ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen ekipler, Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi'ndeki Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) faaliyet gösteren tekstil fabrikasındaki yangını tamamen söndürebilmek için çalışma yürütüyor.

Dumanı gökyüzünü kaplayan yangınla ilgili soğutma çalışmasına arazözlerin yanı sıra havadan helikopterle destek sağlanmaya başlandı.

Aynı yerleşkedeki Bursa Organize Sanayi Bölgesinin ( Osb ) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ise "Dünya Otomotiv Buluşmaları"nın tanıtım toplantısı öncesi yangınla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Durmaz, firma sahiplerine ve çalışanlarına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Alevlere kısa sürede müdahale edildiğini, çevre illerden ekiplerin geldiğini belirten Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balıkesir, Adapazarı, Kocaeli, Eskişehir, Yalova, Çınarcık, Orman Genel Müdürlüğü ve Yalova Kimya'dan yangına müdahale için ekipler yardıma gelmiş. 'Yalova Kimya'nın kulesi 52 metre yüksekliğinde olduğu için çok faydasını gördük' diyor arkadaşlar. Komşu OSB'lerden imkanları olanlar gönderdiler, İstanbul'dan gelenler oldu. Toplam 300 araç, şoförler, bir de personeller aşağı yukarı 1000 kişi orada müdahale etti, etmeye çalıştı. Ham maddeleri petrokimya olduğu için yangını durduramıyorsunuz. Şu an yine içten içten yanıyor. Alev yok belki ama orada kalan malzemeler yanıyor."

Durmaz, can kaybının, yaralanmanın yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu ifade etti.

Alevlerin çevre fabrikalara sıçramasından endişe ettiklerini anlatan Durmaz, ekiplerin yoğun çabasıyla bunun önlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Bursa OSB Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title