Haberler

Bursa'da İmam Hatipteki 'Başörtüsü Tak' İddiasıyla İlgili Tartışmalar Sürüyor

– BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu'nda, Müdür Yardımcısı H.U.'nun soru sormak isteyen bir kız öğrenciye, "Sen önce başörtüsü tak sonra soru sor" dediği iddiasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

– BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu'nda, Müdür Yardımcısı H.U.'nun soru sormak isteyen bir kız öğrenciye, "Sen önce başörtüsü tak sonra soru sor" dediği iddiasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili Eğitim-İş sendikasının yaptığı basın toplantısına sosyal medya üzerinden canlı yayınla bağlanan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konunun peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Nilüfer İlçesi'nde Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu'nda, Müdür Yardımcısı H.U.'nun soru sormak isteyen bir kız öğrenciye, "Sen önce başörtüsü tak sonra soru sor" dediği iddiasıyla ilgili Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona basın açıklaması yaptı. Müdür Yardımcısı H.U. hakkında 12 gün önce Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir şikayet başvurusunda bulunulmasına rağmen somut adım atılmadığını aktaran Rona şöyle dedi:

"Mersin'de yaşanan benzer olayda kız ve erkek öğrencilerin sıralarını ayıran okul müdürü 3 gün içinde görevden alınmış, ama Bursa'da kız ve erkek öğrencilerin sınıflarını ayıran okul müdürü görevine devam etmektedir. Üstelik o müdür bu sendika ile birlikte öğretmenleri, öğrencileri ve velileri kışkırtmaya devam etmektedir."

CHP'Lİ VEKİL MECLİSTEN BAĞLANDI

Basın açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden canlı yayına bağlanan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdiklerini ancak halen yanıt alamadıklarını söyledi. Kayışoğlu, "Bu bir skandaldır. Bursa'da eğitim konusunda çok sıkıntılar var. Özellikle ayrımcılık konusunda velilerden çok şikayet var" ifadelerini kullandı.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Evliya Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title