Haberler

Bursa'da Taksi Şoförü Gasbedildi, Hastanede Tedavi Ediliyor

Güncelleme:

Bursa'nın Mudanya ilçesinde aracına aldığı yolcu tarafından gasbedilen, bıçaklanan taksi şoförünün hastanedeki tedavisi sürüyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde aracına aldığı yolcu tarafından gasbedilen, bıçaklanan taksi şoförünün hastanedeki tedavisi sürüyor.

Eskişehir'den aldığı yolcuyu Mudanya'ya getirdikten sonra dağ yolunda gasba uğramasının ardından Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırılan taksici Yunus Emre Yüksel'in (35) yoğun bakımda tedavisine devam ediliyor.

Hayati tehlikeyi atlatan 10 aylık bir çocuk babası Yüksel'in servise alınacağı, kimliği belirlenen saldırgan Talha S'yi yakalamak için jandarmanın çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bursa'da ikamet eden Yüksel'in eşi Kübra Yüksel, gazetecilere, dün akşam geç saatlere kadar kocasından haber alamadığını, telefonla ulaşamadığını söyledi.

Eşinin normalde telefonunu kapatmadığını belirten Yüksel, babası Erol Aydoğdu'yu arayıp yardım istediğini dile getirdi.

Babasının gece mesaisi için diğer şoförün aracı devralmak üzere Yunus Emre Yüksel'i beklediğini ancak onun da ulaşamadığını öğrendiğini aktaran Yüksel, "Takip cihazına göre taksiyi bir yere park etmiş görünüyordu. Duraktan arkadaşları gittiğinde arabanın etrafında yokmuş. Arabanın plakasından kontrol ettiler, en son gittiği yerleri gördüler. Eşimi bir çoban bulmuş, jandarmaya haber verdik." dedi.

Yüksel, eşinin karıncaya bile zarar vermeyecek bir insan olduğunu, büyük üzüntü yaşadıklarını anlattı.

Eşinin, Talha S. ile ilgili "Para isteseydi verirdim, devamlı yolcumdu." dediğini aktaran Kübra Yüksel, şunları kaydetti:

"Boynundan yaralanmış. Kolunu direkt kullanamamış. 'Hiçbir şey yapamadım' dedi. Acilde birlikteydik. Yoğun bakıma girdikten sonra bir kez görebildim. Şuuru, bilinci açık. Allah'a şükür bizi ayakta tutan şey, o. Vücudunda 60 irili ufaklı kesik izi olduğu söylendi. Ellerinde çok fazla var. İyi olacak inşallah.

İkimiz de hastanede çalışıyorduk, iki yıl önce ayrıldık. Taksimiz vardı, cesaret edip işinden ayrılabildi. Kendi işimiz gibi çalışıyordu. Babamın taksisiydi zaten."

"Yerde 2,5 saat baygın yatıyor"

Erol Aydoğdu da kendisinin emekli olduğu Mudanya'daki taksi durağında damadının sigortalı çalıştığını, çağrı üzerine Eskişehir'e müşterisini almaya gittiğini bildirdi.

Taksinin, olay öncesi Mudanya'da kırsal Çepni Mahallesi'ne doğru ilerlediğini öğrendiklerini anlatan Yüksel, şu bilgileri verdi:

"Müşteri, Çepni'de bir dağ yoluna çıkartmaya çalışmış. Orada gasbetmişler. Arabadan atmışlar, bıçaklamışlar. Yere atmışlar, öldü diye. Yanında kız arkadaşı varmış, öyle duyum aldık. Orada yerde 2,5 saat baygın yatıyor. Daha sonra şahıs taksiye biniyor, Mudanya'da tenha bir köşeye park ediyor arabayı. Biz, arabayı 1-1,5 saat aynı yerde görünce takip sistemlerinden, olayın farkına vardık. Hemen müdahale ettik. Emniyete bildirdik. Müşteriyi Eskişehir'den gidiyor alıyor getiriyor. Burada Tepedevrent'te (Mudanya ilçe merkezinde bir mevki) mazot alıyorlar. Orada şahıs, lavaboya gidiyor. Orada hap mı içti, uyuşturucu mu içti şuurunu kaybetmiş herhalde. Bilmiyoruz artık ne olduğunu. Lavabodan gelince arka koltuğa oturuyor."

Damadının iki yıldır taksicilik yaptığını ifade eden Aydoğdu, akciğerinde, bacaklarında, kollarında yaralar olduğunu belirtti.

Onun çevresindeki herkes tarafından sevilen birisi olduğunu dile getiren Aydoğdu, "Biz de görünce şok olduk. 'Böyle bir insanın başına bu olay nasıl geldi?' diye herkes şokta. Yüzlerce, binlerce arayan var. Şaşırdık kaldık. Bu gündem, taksicilerin gündemi. Bütün Türkiye'de bu olay böyle. Taksiciler her türlü şiddete maruz kalıyor. Yetkililerden bunun çaresinin bulunmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Taksici esnafı yalnız değildir"

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı yazılı açıklamada, evine ekmek parası götürme çabasında olan bir taksicinin cebindeki 3-5 lira uğruna bıçaklanarak ölüme terk edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Olayı öğrenince hemen hastaneye giderek Yüksel'in sağlık durumu hakkında bilgi aldığını kaydeden Çakır, "Taksici arkadaşlarımız araçlarına aldıkları ve alacakları kişilere karşı daha dikkatli olmalı. Taksici esnafı yalnız değildir. Biz, her zaman onların yanındayız. Devletimizin suçluları bulup adalete teslim edeceğinden zerre kadar kuşkumuz yok. Hain ellerin ağır yaraladığı kardeşimize çok geçmiş olsun. Rabbime, bu kardeşimizi ailesine bağışladığı için şükrediyorum. Başta ailesi olmak üzere tüm esnafımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Yunus Emre Yüksel'in yaralandığı, cep telefonu, bir miktar para ve taksinin yağmalandığı olaya ilişkin, "Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmekte olup, yağmalanan ticari taksi ise içindeki suç aletiyle Bursa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince bulunmuştur." denildi.

Bursa'da 16 T 4225 plakalı aracıyla taksicilik yapan Yunus Emre Yüksel, dün akşam Eskişehir'den Mudanya'ya getirdiği yolcu tarafından Çepni Mahallesi yakınında bıçakla gasbedilmişti. Ailesi ve meslektaşlarının ihbarı üzerine terk edilen taksinin uzağında yaralı bulunan Yüksel hastaneye kaldırılmış, saldırganın yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mudanya Bursa Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title