Haberler

Burdur - Öğrencilere Akülü Araçlarla Trafik Eğitimi

Burdur Emniyet Müdürlüğü Tarafından Yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Akülü Araç Kullanan Öğrenciler Hem Eğlendi, Hem de Trafik Eğitimi Aldı.

BURDUR Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda akülü araç kullanan öğrenciler hem eğlendi, hem de trafik eğitimi aldı.

Öğrencilere küçük yaşta trafik eğitimi verilmesi amacıyla Velicangil İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı törenle açıldı. Törene, Burdur Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve öğrenciler katıldı. Eğitim Parkı'n@Mn açılışının ardından öğrenciler akülü arabaları kullanmaya başladı. Öğrenciler trafik ışıkları ve işaretlerine göre trafik pistinde eğitim alırken, polisler de hata yapan çocukları uyardı. Eğitimde bazı küçük kazalar da yaşandı. Kimsenin yaralanmadığı kazaların ardından polisler küçüklere yardımcı oldu

Trafik bilincinin erken yaşta aşılanması için böyle bir uygulamayı başlattıklarını belirten İl Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Salih Şen, "Yol ve araç standartları ne kadar gelişmiş olursa olsun kullanıcıların bilincinin yeterli olmaması durumunda trafikteki sıkıntılar devam edecektir. Burdur'da çocuklarımız a

nasınıfından itibaren trafik eğitimini yaşayarak alacak. Akülü araçlarımıza binerek birçok kuralı ve bu kuralların nedenlerini bu yaşta öğrenecek. Emniyet kemerinin önemini bilecek. Ayrıca sadece öğrenmekle kalmayacak, kurallara uymayan büyüklerini de uyaracaklar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title