Haberler

Brezilya'da Rousseff Hakkındaki Yolsuzluk İddiaları

RIO DE Brezilya'da geçici olarak görevden alınan Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yeniden göreve gelmesi durumunda erken seçim için halk oylamasına gideceğini açıkladı.

RIO DE Brezilya'da geçici olarak görevden alınan Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yeniden göreve gelmesi durumunda erken seçim için halk oylamasına gideceğini açıkladı.

Rousseff, konuyla ilgili olarak Brezilya Kongresi'nin üst kanadı Senato üyelerine ve halka mektup yazdı. Dilma Rousseff mektupta, Senato'da ağustos ayı sonunda yapılacak oylamada tamamen görevden alınmaması durumunda, erken devlet başkanlığı seçimine gidilmesini halk oylamasına sunmayı planladığını belirtti.

Senato, Devlet Başkanı Rousseff'i 12 Mayıs'ta yaptığı oylamada 180 günlüğüne görevinden almış, 9 Ağustos'ta yaptığı oylamada da Rousseff'in yargılanmasına karar vermişti. Rousseff'in yerine geçici olarak yardımcısı Michel Temer geçmişti.

Yargılama sürecinde suçlu bulunması halinde, Brezilya Senatosu'nun ağustos ayı sonunda da Rousseff'in tamamen görevden alınması kararını oylaması bekleniyor. Temer, Rousseff tamamen görevden alınırsa devlet başkanlığını 2018'de düzenlenecek seçimlere kadar yürütecek.

Bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmekle suçlanan Dilma Rousseff, çok sayıda siyasetçi ve iş adamının adının karıştığı Petrobras yolsuzluk soruşturmasının durdurulması için görevden alındığını savunuyor. Brezilya Senatosu'nun atadığı bağımsız denetçiler, geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmediğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dilma Rousseff Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title