Haberler

Brandseers'ın Gözünde Türkiye Logosu

Güncelleme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye'den ihraç edilen ürünlerin üzerinde yer alacak yeni Türkiye markasını kamuya açıkladı.

Türk Malı logosu yerine geçecek yeni "Turkey" logosuna Discover the Potential, yani Potansiyeli Keşfet sloganı eşlik ediyor. Peki, yeni marka uluslararası arenada ne anlatmak istiyor?

Türkiye'yi uluslararası pazarda temsil edecek yeni marka, geçtiğimiz günlerde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından duyuruldu. Peki, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek olan logoyu işin uzmanları nasıl yorumluyor? Uluslararası bakış açısı ve yerel anlayışın senteziyle marka yönetimi ve tasarım danışmanlığı alanında hizmet veren BrandSeers Kurucu ve Strateji Grubu Başkanı Özlem Tuskan ile Yaratıcı Bölüm Yöneticisi Elif Ergür, marka danışmanı ve tasarımcı gözüyle "Turkey" logosunu yorumladı.

Türkiye'nin yeni logosu Türk mallarının dünyada satışını artırır mı?

Özlem Tuskan Türkiye'nin yeni markasını stratejik açıdan şu sözlerle yorumluyor: "İki sene süren bu zor çalışmanın amacının Türk mallarının dünyada satışını arttırmak olduğu görülüyor. Peki, bu anlamların görselleştirildiği bir marka kimliği, ürünlerin satışını nasıl artıracak? Dünyanın herhangi bir yerindeki bir tüketicinin, Türkiye'den ihraç edilmiş bir malı almasındaki sebep "sinerji" olabilir mi? Bu projenin amacı, yaratıcı fikir aşamasına geçildiğinde göz ardı edilmiş gibi gözüküyor. Strateji, eğlenceli bir tasarım fikrine kurban gitmiş."
Tuskan "Tasarımın kendisini ele aldığımızda, en önemli konulardan biri de şu olacaktır: Bu logo tam olarak nerede yer alacak? Made in Turkey, Made in China gibi ibareler, ürünlerin üzerinde ya da etiketinde, maksimum 2 cm genişliğinde uygulanan, söz konusu ülkeye bağlı olarak güven verici ya da uyarı niteliğinde detay bir bilgidir. Yeni tasarlanmış "Turkey" logosu, içinde bulunan sekiz motifin tekrarlanmasıyla çok ufak detaylara sahip bir çalışma olmuş, 2 cm genişliğinde kullanıldığında tüm detayını, dolayısıyla içindeki tüm anlam ve özelliğini kaybedecektir. Çıplak gözle göreceğimiz tek şey bazı alanları hafif silik olan bir Turkey yazısı olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Malı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title