Haberler

Bp ve Toyota'dan İşbirliği

BP ile Toyota arasındaki işbirliği ile Toyota Forever Kart sahipleri, BP istasyonlarından yapacakları akaryakıt ve otogaz alışverişlerinde yüzde 5'e kadar hediye yakıt kazanacak Toyota Tü...

BP ile Toyota arasındaki işbirliği ile Toyota Forever Kart sahipleri, BP istasyonlarından yapacakları akaryakıt ve otogaz alışverişlerinde yüzde 5'e kadar hediye yakıt kazanacak.

BP ve Toyota, dünyanın farklı ülkelerinde sürdürdükleri işbirliklerine, Türkiye'deki Forever Kart uygulamasıyla bir yenisini daha ekledi. İki markanın gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde Toyota kullanıcılarına BP istasyonlarında özel avantajlar sunulacak.

Toyota markalı araçlar için geliştirilen, araca özel kart olan Toyota Forever Kart sahipleri, programa dahil olan BP istasyonlarından yaptıkları her akaryakıt ve otogaz alımında kazanacakları yüzde 2'den yüzde 5'e varan hediye yakıt puanıyla BP istasyonlarından akaryakıt ve otogaz alımı yapabilecek.

Toyota Forever Kart sahipleri, Toyota Plaza'larda yapılan servis harcamaları karşılığında Toyota puanı kazanacak. Kullandıkça azalmak yerine artan bu puanlar, Toyota Forever Kart sahiplerine Bronze, Silver, Gold, Platinium ve Diamond şeklinde statüler sağlayacak.

Bu statülere göre Toyota Forever Kart sahipleri, Toyota Plaza'larda mekanik yedek parçada yüzde 20'ye, işçilikte ise yüzde 30'a varan indirimlerden yararlanabilirken, aynı zamanda BP'de sözkonusu hediye yakıt avantajından da faydalanabilecek.

100 bin kilometrede yüzde 10 yakıt tasarrufuna denk avantaj

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, iki markanın işbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de araç sahipliği maliyetinin yüksek olmasından yola çıkarak oluşturdukları Toyota Forever Kart programının, yaş ve model farkı gözetmeksizin tüm Toyota araçlarının yararlanabileceği şekilde dizayn edildiğini söyledi.

Bozkurt, Toyota Forever Kart programının sektördeki benzer servis bağlılık programlarından farklı olarak yedek parça ve işçilik indirimlerinin yanı sıra BP ile işbirliği neticesinde tüm Toyota kullanıcılarına akaryakıtta da yüzde 5'lere varan bir avantaj sunduğunu ifade etti

Toyota Avrupa'nın Türkiye'de BP ile yaptıkları işbirliğini örnek uygulama olarak belirlediğini anlatan Bozkurt, Avrupa'da 40'tan fazla ülkede bu programın tanıtımının yapılacağını ve birçok ülkede de Toyota Forverer Kart ile BP işbirliğinin benzer şekilde uygulanacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

İşbirliğinin duyurulmasından bu yana geçen bir ay içinde trafikteki Toyota araçlarının 32 bin adedinin bu sisteme dahil olduğunun bilgisini veren Bozkurt, "Hedefimiz, trafikteki yaklaşık 400 bin adet Toyota aracının en kısa sürede sisteme dahil olmasıdır. Trafikte seyreden bütün Toyota kullanıcılarına çağrıda bulunuyorum; herhangi bir Toyota Plaza'ya uğrayarak çok kısa sürede bu kartlarını alabilir, hem yedek parça ve işçilik indirimlerinden hem de BP istasyonlarındaki akaryakıt indirimlerinden aynı gün itibariyle faydalanmaya başlayabilirler" ifadelerini kullandı.

Bozkurt, sadece ekim ayında programa dahil olan 32 bin Toyota araç sahibinin bu sistemden faydalanarak elde ettiği avantajın şu anda 500 bin liranın üzerinde olduğunu belirterek, "Sıfır kilometre Toyota Corolla alan ve 100 bin kilometreye kadar düzenli bakımlarını yaptıran bir kişi Forever Kartın sağladığı tüm bu avantajlarla ortalama yüzde 10 yakıt tasarrufuna denk avantaj elde ediyor" diye konuştu.

Türkiye'nin akaryakıt fiyatında dünyanın en pahalı ülkelerinden biri olduğu göz önünde bulundurulduğunda böyle bir avantajın sunulmasıyla Toyota'nın müşterilerinin yakıt tüketimine destek olduğunu belirten Bozkurt, BP ile Toyota'nın başka sektörlere örnek olacak bir projeye imza attığını da sözlerine ekledi.

"Türkiye BP için en önemli 5 pazardan biri"

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding ise Türkiye'nin BP için en önemli 5 pazardan biri olduğunu belirterek, BP ve Toyota'nın dünyanın farklı ülkelerindeki işbirliğinin Türkiye'ye taşınmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu işbirliğinin çok ülkeli bir uygulamanın ilk aşaması olduğunu dile getiren Harding, Toyota'nın Ar-Ge merkezlerinin teknoloji geliştirirken de BP ile işbirliği yaptığını kaydetti.

İki markanın tüketicilerinin bu işbirliği ile bir araya getirdiklerini anlatan Harding, bu ortaklık için büyük bir gelecek öngördüklerini söyledi.

Harding, "Toyota ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği Türkiye'deki Toyota müşterilerinin de BP'nin gelişmiş akaryakıt formüllerinin sağladığı avantajlardan yararlanmasını garanti altına alıyor" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title