Haberler

Son dakika haberleri... - Bolu'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron protesto edildi

Güncelleme:

Son dakika haber: - Bolu'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron protesto edildi Bolu'da Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron'un İslamı ve Hz. Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunan sözleri sendika ve sivil toplum üyeleri tarafından protesto edildi.

- Bolu'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron protesto edildi

BOLU - Bolu'da Fransa Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron'un İslamı ve Hz. Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunan sözleri sendika ve sivil toplum üyeleri tarafından protesto edildi.

Bolu'da, İzzet Baysal Caddesi üzerinde biraraya gelen sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'ı ve Hz. Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunan sözlerini protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Memur Sen İl Başkanı Ahmet Koçak, "Aslında Macron bir görüntü. Avrupa'da pek çok ülkede bir cinnet hali yaşanıyor. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetinin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir. Almanya'da yaşanan cami baskını, Hollanda'da Gert Wilders'in terör ve şiddet içeren konuşmaları, Macron'un ifade hürriyeti arkasına sığınarak İslam'a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını apaçık göstermektedir. Kutsal emametlerimizin mekanı olmakla yetinip, kutsal emanetlere sahip çıkmayı beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla aynı kulvarda bulunmaya tesevvül eden Birleşik Arap Emirlikleri'ni de tarih ve bizler İslam alemi olarak not ediyoruz. Dine ve kutlu nebiye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülkelerin ve yöneticilerinin hepsini buradan açıkça telin ediyoruz" dedi.

Koçak, kutsallara hakaret edenlere karşı birlikte mücadele edeceklerini belirterek, "İnsanlığın inançlarını hedef almak özgürlük değil, küstahlıktır. Avrupa'daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron da kirli siyasetine malzeme aramaktadır. Macron'un sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş karikatürlere sahip çıkarak teröre ve kine ortak olmaktadır. İnanca ve değerlere savaş açanlara, kutsallara hakaret edenlere karşı dayanışmayı güçlendireceğiz ve İslam alemi olarak hep birlikte mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fransa Bolu Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title