Haberler

Boğaziçi Üniversitesinde E-Founder Yolculuğu!

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesinin iki öğrenci kulübü Yöneylem Araştırma Kulübü (BÜYAK) ve Bilişim Kulübü (COMPEC) e-Founder Dijital Girişimcilik Zirvesi ve Yarışması'nı düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin iki öğrenci kulübü Yöneylem Araştırma Kulübü (BÜYAK) ve Bilişim Kulübü (COMPEC) e-Founder Dijital Girişimcilik Zirvesi ve Yarışması'nı düzenliyor. İnternet ile iç içe yaşayan bir nesli girişimci yapmak için tasarlanmış e-Founder yolculuğu pek çok parçadan oluşuyor.

HARİKA BİR GÜNDÜ

İş Bankası Workup ana sponsorluğunda düzenlenenilk ve tek dijital girişimcilik zirvesi olan e-Founder, "Sosyal Etki Paneli", "Teknoloji Paneli", "Girişimcilik Programı Paneli" ve ilham verici konuşmaların yanı sıra case çalışmalarının, workshopların ve networking alanlarının da bulunduğuharika bir gün yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesinde E-Founder Yolculuğu!

YOLCULUK MEETUP'LARLA DEVAM ETTİ

e-Founder yolculuğu zirve sonrası fikri olanları yarışmaya hazırlamak için planlanmış 4 Meetup ile devam etti. Fikir-İçgörü Yakalama temalı 1. meetup İmece ile birlikteBoğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs'te gerçekleştirildi. Bu meetup gelişen dünyada ortaya çıkan problemlere fikir üretme ve bu fikirleri çözüm haline getirme üzerineydi. Takımtemalı 2. meetup'ta katılımcılar bir girişimde bulunması gereken başlıca karakterleri fark ederek takım kurmayı, takım ruhunu yönetmeyi ve birlikte organize olmayı öğrendiler. Meetup'ta StartupHR ekibi girişimcilik aşamasında iyi bir takım kurarak veya iyi bir takıma dahil olarak girişimciliğe adım atmayı anlattı. Prototipleme temalı 3. meetup'ta Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs'teMehmet Oğuz Arıkan'ın katılımıyla hiç kod yazmadan ürünün hakkında kolayca geri bildirimler alabilmeyi sağlayan hatta uygulamalı test edilebilecek kullanışlı ürünler tasarlama üzerine çalışma yapıldı. Üstelik katılım tamamen ücretsizdi. Pazarlama / Satış temalı 4. meetup Bir girişim pazara nasıl çıkabilir? Daha hızlı ve etkili nasıl büyüyebilir? gibi soruların cevapları ve dahası için Nailtronics ekibinden Barış Güliçli'nin katkılarıyla gerçekleşti.

Boğaziçi Üniversitesinde E-Founder Yolculuğu!

DİJİTAL GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASININ BAŞVURULARI AÇILDI

21 Ekim günü e-Founder zirvesinin sona ermesiyle birlikte dijital girişimcilik yarışmasının başvuruları açıldı. Yarışmaya başvuran ve ilk 8 proje içine girmeye hak kazanan takımlar16 Mart'taki finale kadar "Yatırımcıya sunum yapma", "Pazar araştırması yapma"gibi eğitimlerin verileceği "Bootcamp"e katılma hakkı kazanacak ve 6 hafta boyunca tecrübeli mentörlerin birebir desteğini alacak.

Boğaziçi Üniversitesinde E-Founder Yolculuğu!

FİNALİSTLER YARIŞACAK

16 Mart'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde girişimcilik ekosisteminde deneyimli kişilerin jüri üyesi olarak bulunduğu e-Founder yarışma finalinde 8 finalist yarışacak. Yarışmanın kazananı Workup'a katılmaya hak kazanırken diğer ekipler Kolektif House gezgin üyeliği, Paraşüt Program Desteği gibi ödüller elde edebilecek.

1 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

2017 yılında e-Founder yarışmasında 2. olmayı başaran Scoutium İTÜ Çekirdek'e girmeye hak kazandı. Futbolcuların keşfedilmesini sağlayan bir girişim olarak hizmet veren Scoutium, 1 milyon dolar yatırım aldı. Efe Aydın, Emre Ün ve Safa Yerliyurt tarafından "Karanlıkta kalmış futbolcuları keşfetmek" vizyonu ile kurulan Scoutium, şu an 25 futbol kulübü ile çalışıyor.

Boğaziçi Üniversitesinde E-Founder Yolculuğu!

BİLGİSAYAR OYUNCULARI UNUTULMADI

e-Founder'17 1.si Meta-LoL, League of Legends (LoL) oyuncularının, oyunun modasını (meta) takip edebilecekleri bir içerik platformudur. Meta-LoL içerisinde kullanıcılar için özel olarak üretilmiş rehber, istatistik, test ve bilgilendirici içerikler bulunuyor. League of Legends oyuncularının hem eğlence hem de bilgilenme ihtiyacını karşılıyor.

Boğaziçi Üniversitesinde E-Founder Yolculuğu!

YATIRIM DESTEĞİ ALDI

Ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online bir pazar yeridir. Glocalzone, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri Taylan Özgür Demirkaya ve Serdar Savaşan'tan 1 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldı.

Boğaziçi Üniversitesinde E-Founder Yolculuğu!

BAŞVURULARIN KAPANMASINA AZ KALDI

e-Founder olmak için Sıra Sende. Acele et, e-Founder yarışma başvuruları 13 Ocak'ta kapanıyor. Sen de bu fırsatı kaçırmak istemiyorsan efounder.org üzerinden projenle başvurabilirsin.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title