Haberler

Bodrum CHP'de Sahte İmza Tartışması

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan delege seçimlerine hazırlanan CHP'nin Ortakent- Yahşi Belde teşkilatındaki 30 üyenin sahte imzayla istifa ettirildiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan delege seçimlerine hazırlanan CHP'nin Ortakent- Yahşi Belde teşkilatındaki 30 üyenin sahte imzayla istifa ettirildiği iddiası ortalığı karıştırdı. İddiayı savunanlar 5 kişi, savcılık ve jandarmaya suç duyurusunda bulundu.

Bodrum İlçesi'nde 21 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan delege seçimleri öncesi, CHP Ortakent-Yahşi Belde Teşkilatı'nda 30 üyenin sahte imzayla partiden istifa ettirildiği iddiası patlak verdi. CHP Genel Merkezi'nden dün (Pazartesi) Belde Teşkilatı'na ulaşan üye listelerinde Ortakent-Yahşi CHP Belde Teşkilatı üye sayısının 350'den 320'e düştüğünün görülmesi şaşkınlık yarattı. CHP Genel Merkezi'ndeki Üye Yazım Merkezi'nde bugün yapılan araştırmada, 30 kişiden aralarında Çelebi Güldaş, Müjgan Derici, Nunol Köse, Yasemen Berber, Buse Gökpınar, İsmail Yiğit Eroğlu, Havva Tabak, Ümmühan Yürük, Mehmet Serkan Özcan, İsmail Karaoğlan ve Mustafa Yıldız'ın da bulunduğu üyelerin dilekçelerindeki el yazısı ve imzaların kendilerine ait olmadığı fark edildi. Ancak dilekçenin altında bulunan, CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Durmuş Ali Öztürk ile Belde Başkanı Çiğdem Erko'nun imzalarının ise gerçek olduğu öne sürüldü.

BELDE ÜYELERİ İSYAN ETTİ

Sahte dilekçe ve imzalarla istifa ettirildiklerini öne süren CHP'li üyelerden beşi bugün Cumhuriyet Savcılığı ve jandarmaya gidip, İlçe Başkanı Öztürk, Belde Başkanı Erko, CHP İlçe Sekreteri Fuat Acar ve Beldelerden Sorumlu Hüseyin Özten hakkında evrakta sahtecilik, bilerek ve isteyerek görevi kötüye kullanma suçlamasıyla şikayette bulundu.

Ortakent-Yahşi Beldesi'nde bugün akşam saatlerinde basın açıklaması yapan çiftçi Çelebi Güldaş (61), "Kendimi bildiğimden beri CHP'liyim, delege seçimlerine hazırlanırken birden partiden kendi rızam olmadan imzam atılarak istifa ettirildiğimi öğrenince şoke oldum. Ben partimden istifa etmedim, bu nedenle kendi iradesi dışında istifa etmeleri sağlanan arkadaşlarımızla bunu yaptıklarını ve sorumlu olduğunu düşündüğümüz kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. CHP'de böyle bir olayın yaşanması ayrıca bizim için büyük üzüntü verici" dedi.

Belde Başkanı Erko yaptığı ise "Benim bu istifalarla ilgili bilgim yok, bu olay ve istifalar benim dışında gerçekleşmiş, ayrıca sahte imzalarla istifa ettirilenler bana da bu konuyu aktarmadılar" diye konuştu.

CHP GENEL SEKRETERİ SORUŞTURMA

Sahte imzalarla partisinden istifa ettirilen üyelerin, durumu Muğla milletvekilleri Tolga Çandar ve Nurettin Demir'e iletildiği ve CHP Genel Merkez'de konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortakent Yahşi Bodrum Çelebi Muğla Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title