Haberler

Bitlis Balı Paris'te Altın Ödül Aldı

Güncelleme:

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen uluslararası bal yarışmasında, Bitlis balı altın ödül kazandı. Bitlis'in zengin floraya sahip yaylalarında üretilen bal, kalitesiyle dikkat çekti.

Bitlis balına bir altın ödül de Paris'ten

BİTLİS - Fransa'nın başkenti Paris'te 45 ülkeden 200 katılımcının katıldığı uluslar arası bal yarışmasında, Bitlis balı altın ödül aldı.

Türkiye'nin en önemli bal merkezlerinden olan Bitlis'te, zengin floraya sahip yüksek rakımlı yaylalarda üretilen bal, sahip olduğu kaliteyi de başarıyla ortaya koydu. Geçtiğimiz günlerde uluslararası bal yarışmaları için Paris'teki laboratuvarlara gönderilen Bitlis balı; prolin değeri, nem oranı ve polen sayımı bakımından altın bal ödülüne layık görüldü.

Yaklaşık 45 ülkeden 200 arıcının katıldığı bu değerlendirmede Bitlis balının en iyi dereceyi alması, kentteki arıcılara büyük mutluluk yaşattı. Bitlisli arıcı Serdar Naci Ersan, kentin yüksek rakımlı ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarında ürettiği bal ile Paris'teki uluslararası bal yarışmasına başvurduğunu belirtti. Balları 2 bin 500 rakımın üzerinde olan yaylalarda ürettiklerini ifade eden Ersan, "Yaylalarımızda yaklaşık bin 200 çeşit bitki bulunmaktadır. Bu da balımızın kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdir. Her aşamasını organik tarım esaslarına göre üretmiş olduğumuz balımız, bu yıl da Fransa'nın başkenti Paris'te altın bal ödülüne layık görüldü. 2023 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da, bu yıl ise Paris'te kazandığımız bu ödülle ilimize iki tane altın bal ödülünü getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Üretmiş olduğumuz polifloralı yani çok çiçekli kara kovan balımız 45 ülkeden yaklaşık 200 katılımcı arasından altın bal ödülünü almayı başardı. Balımızı bu denli eşsiz ve kıymetli kılan en büyük faktör yaylalarımızdır. Bu yaylalarımız bin 200 çeşide yakın endemik ve tıbbi, yani şifalı bitki bulunmaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fransa Bitlis Paris Tarım Yerel Haberler Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title