Haberler

Bitkilerle Tedavi Sempozyumu Sürüyor

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi Tarafından 11.Si Düzenlenen, 17 Bilim İnsanının Katıldığı, Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali Kapsamındaki, "Bitkilerle Tedavi Sempozyumu"Nun İlk Gün Oturumu Büyük Bir İlgi İle İzlendi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki sempozyumun açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ;

"Zeytinburnu Belediyesi olarak 11.kez düzenlediğimiz Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali artık ülkemizin önemli kültür faaliyetleri arasında yerini almıştır. İnsanların dertlerine derman olmakla ve mesir macununu terkip etmekle meşhur Merkez Efendinin Zeytinburnu'nda bulunan makamının verdiği ilhamla ve beş yıl önce aynı bölgede Türkiye'nin ilk tıbbi bitkiler bahçesinin açılmasının verdiği güçle her yıl daha gelişen bu faaliyetimiz, umuyoruz ki yarınlarımız için referans teşkil edecektir." dedi.

06 Haziran Pazar günü ikinci oturum ile devam edecek olan sempozyumda, bitkilerle tedavide güncel araştırmalar, Türkiye'de tıbbi bitkilerin üretimi ve pazarlanması, bitkilerin tedavi amaçlı kullanımında sorunlar, tıbbi bitkilerin korunması, üretimi ve ticareti, tıbbi bitkilerin ve bitkisel ilaçların mevzuatı tartışılacak.

Bitkilerle tedavi konusuna ilgi duyan herkese açık olan sempozyum Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 10.00-16.00 saatleri arasında devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title