Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çocuklara barış ve huzur dolu bir dünya bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çocuklara barış ve huzur dolu bir dünya bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katılımıyla başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukları İngilizce ve Arapça selamladı.

Işık, 23 Nisan'ın kendileri için birçok anlamı olduğunu belirterek, TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açıldığını ve bu tarihte bağımsız Türkiye'nin kurulduğunu söyledi.

23 Nisan'ı Atatürk'ün çocuklara armağan etmesinin de önemine değinen Işık, şöyle konuştu:

"23 Nisan'ın çocuk bayramı olmasında Gazi Mustafa Kemal'in içinde sadece çocuk sevgisi yatmıyor, aynı zamanda çocukların yaşayacağı barış dolu bir dünya özlemi de yattığı için Atatürk, çocuklara 23 Nisan'ı bayram olarak hediye etti. Ömrü savaşlarla geçmiş, hayatı askerlikle geçmiş bir insanın savaşı istemeyip barışı istemesi ve dünyanın kardeşlik, huzur ve barış gezegeni olması için gayret etmesi onun ne kadar büyük bir lider olduğunun göstergesidir."

Işık, çocuklara barış ve huzur dolu bir dünya bırakmak için çalıştıklarını dile getirerek, "İnanıyorum ki barışın ve huzurun egemen olduğu dünyayı biz kuramadık, sizler kuracaksınız. Bu programlar dünya barışına sizlerin de katkı vermesi konusunda aşkınızı ve sevginizi arttıracak. Şenliğin teması, bilim. Bilim merkezi bu açıdan önem arz ediyor. İçinizdeki bilim sevgisini ve bilim merakını uyandırın. Bahar geldi, tabiat uyandı, içinizdeki bilim merakı da tabiatla birlikte uyansın." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, fuarın açılış kurdelesini kesti.

Bakan Işık ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra fuar kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi'nde kurulan stantları gezdi.

Törende katılımcı ülkelerden gelen çocuklardan oluşan grubun sahnelediği Karadeniz yöresi halk oyunu beğeni topladı.

Fuar kapsamındaki etkinlikler, 24 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title