Haberler

Bilim Dünyasından Genetiği Değiştirilen İnsan Embriyosuna Tepki

Güncelleme:

Uluslararası bilim camiasından Çin'e tepki geldi. Bilim adamları, Çinli araştırmacıları insan embriyosunun genetiğini değiştirmeyi amaçlayan çalışmalarından vazgeçme çağırdı.

Uluslararası bilim camiası, Çinli araştırmacılara insan embriyosunun genetiğini değiştirmeyi amaçlayan çalışmalarından vazgeçme çağrısında bulundu.

ÜNLÜ BİLİM DERGİLERİ REDDETİ

Guangzhou'daki Sun Yat-sen Üniversitesi'nden araştırmacılar, Akdeniz ülkelerinde yaygın olarak görülen ölümcül kan hastalığı beta talasemi ile bağlantılı bir geni DNA'dan çıkararak, yerine sağlıklı bir gen koymaya çalışmışlardı.

Bunun, genetiği değiştirilmiş insan embriyoları üretme yolunda atılan ilk adımlardan biri olduğuna inanılıyor. Bu tür DNA değiştirme tekniği Avrupa'da yasak. Ünlü bilim dergileri Science ve Nature da etik gerekçelerle araştırmayı yayınlamayı reddettiler.

Çinli araştırmacıların çalışmaları internette fazla tanınmayan bir dergide yayınlandı.

NASIL YAPTILAR?

Araştırmada, doğurganlık tedavileri uygulayan bir klinikten alınan ve ilave bir dizi kromozomu bulunduğu için doğumda kullanılamayacak olan 86 insan embriyosu kullanıldı. Araştırmacılar, CRISPR/Cas9 olarak bilinen gen değiştirme yöntemiyle beta talasemiye yol açan genin yerine sağlıklı bir gen koydular.

ULUSLARARASI BİLİM KURULUŞLARI KARŞI ÇIKIYOR

71 embriyo yaşadı ve bunlardan 54'ü üzerinde testler yapıldı. Aralarından çok azında yeni konulan sağlıklı genlerin izi bulundu. Bu nedenle de çalışma durduruldu.

Uluslararası bilim kuruluşları bu tür araştırmalara hem etik gerekçelerle, hem de bilimin henüz bu aşamaya gelmediği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Guangzhou Akdeniz Sağlık Yaşam Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

500

Yorumlar (14)

h:

bunlar genetiği değiştirirek insan öldürmeyi amaçlıyor heralde çinin nüfusu o kadar fazlaki artık bu caniler zehirli bebek arabaları üretip bebekleri öyle öldürüyorlar bu da onun bir parçası olur yecüc ve mecüc kavmi arıyorsanız çine bakın her türlü şeyi yiyorlar bebekten tut hamam böceğine kadar canilik tavan yapmış

4
169
yanıtYanıtla
affım olmaz hasmım yaşamaz:

helal olsun cinlilere adamlar her alanda hızla ilerliyor. . . bu dunyada hangi millet yaparsa yeni keşifler o millet daima hükmeden, bizim gibi yobaz din üzerinden düşünen milletlerde ezilmeye mahkumdur

130
11
yanıtYanıtla
hadi leynnn:

bu cinliler iyice keçileri kaçırdılar simdide insanın çakmasınımı yapacaklar

11
38
yanıtYanıtla
veysel yavuz berlindenmobilWeb@haberler.com:

Bilim dunya cöllesiyor dedi kar yamur onlarintersi buzdaglari eriyor dünya isiniyor dediler dondurucu kis arti yànardaglar bitiyor dediler lavlar dünyayi tehtit ediyor kitalar suyun üstünde ayrimilmis simdi yakinlasiyor diyorlar madem kitalar su üstünde ayrilmis yüzüyorsa dünyanin icindeki yanan lavlar ya suyu kaynatip buharlastirir derecesini düsünün yada zamanla söndürür geri zekalilar dünyayi cözemiyosunuz uzaya balsana Yaradan ne bicim herpsini yerine yerlestirmis ibet alsaniza insan geni deyisirmi cin kahbesi dikat cekmek icin ortaya atmis

18
24
yanıtYanıtla
OTTOMAN EMPIREMobil-ANDROID:

sağ partiler yapar sol partiler yıkar. hazineyi biz doldurduk bunlar boşaltacanı zannedio ama halk artık uyandı.

5
28
yanıtYanıtla
dogrucu davutMobil-ANDROID:

ey gerizekalilar allahin yaptigini niye bozuyosunuz.yaradan herzaman en iyisini yapmistir.

27
6
yanıtYanıtla
tüplü fikir arabası:

Dinni boyutu bi yana bi şeyin tabi ayarlarıyka oynamak heleki bi canlıda bence yanlış iyi ve kötü sonuçları ilerde çıkar ortaya ama düzeltmek için geç olabilir

25
0
yanıtYanıtla
KocaeliMobil-ANDROID:

oynayin hersemizle oyaniyin. kisir ettiniz bizi

12
5
yanıtYanıtla
nasillMobil-ANDROID:

ne güzel saglikli birey ortaya cikariyorlar nesi kötü millet hastaliktan kirilsin ilaç kullansın maddi anlamda dev firmalar parami kazansin

10
7
yanıtYanıtla
yecuc ve mecuc NASIL TURER??Mobil-ANDROID:

..

5
10
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title