Haberler

Bilge Nesil Münazara Etkinliğinde Buluştu

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından başlatılan bilge nesil projesi kapsamında düzenlenen münazara etkinliğinde bilge nesil üyeleri tezlerini kıyasıya savundu.

12 Ağustos Cuma günü Sümer Bilgi Evi'nde gerçekleştirilen, üyelerin özgüven duygularını ve antitez üretme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan etkinlik 3 turda gerçekleştirildi. İlk turda, Seyitnizam ile Yeşiltepe, Merkezefendi ile Yenidoğan – Gökalp, Beştelsiz ile Sümer Bilgi Evleri eşleşti. Puanı en yüksek olan bilgi evinin direk finale yükseldiği ilk turda Seyitnizam, Merkezefendi ve Beştelsiz Bilgi Evleri, bir toplumun gelişmesinde ihtiyarların katkısı daha büyüktür tezini savunurken, Yeşiltepe, Yenidoğan – Gökalp ve Sümer Bilgi Evleri, bir toplumun gelişmesinde gençlerin katkısı daha büyüktür tezini savundu. İlk tur sonuçlarına göre Merkezefendi Bilgi Evi finale yükselme hakkı kazanırken, ikinci turda karşı karşıya gelen Beştelsiz ve Yeşiltepe Bilgi Evleri'nden kazanan taraf Beştelsiz Bilgi Evi oldu. "Ağustos böceği ile karınca hikâyesinde, haklı olan ağustos böceği midir yoksa karınca mı?" konulu final karşılaşmasında Merkezefendi Bilgi Evi karıncanın haklılığını tez olarak savunurken, Beştelsiz Bilgi Evi ise ağustos böceğinin haklı olduğunu ispatlamaya çalıştı. Birbirinden iddialı örneklerle savunma yapan üyeler tezlerini hazırladıkları renkli pankartlarla da destekledi. Her grubun 15 dakikalık savunma süresinin bulunduğu münazarada kazanan takım Merkezefendi Bilgi Evi oldu.

Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Mustafa Aydın'ın da izlediği münazara etkinliğine bilgi evi üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Münazaranın birincisi olan Merkezefendi, ikincisi olan Beştelsiz ve üçüncüsü olan Yeşiltepe Bilgi Evi'nin bilge nesil üyelerine ödüllerini ve onur belgelerini Sayın Mustafa Aydın takdim etti. Münazaranın birincileri klasör, flash bellek, kitap ve kırtasiye seti ile ödüllendirilirken, ikincileri klasör, porselen kupa, kumbara, kitap ve kırtasiye seti, üçüncüleri ise klasör, kumbara, kitap ve kırtasiye seti ile ödüllendirildi. Ayrıca münazara etkinliğine katılan tüm üyelere kalemlik seti ve onur belgeleri hediye edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title