Haberler

Bi'Dünya Eğlence Bi'Dünya Bilim

Güncelleme:

Kocaeli Bilim Merkezi, Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda açtığı stantla ziyaretçileri bilimle buluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Fuar Merkezi'nde 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda Kocaeli Bilim Merkezi çocukları bilimle buluşturuyor. Bilim Merkezi standında birbirinden ilginç düzenek ve atölyeler bulunuyor.

DÜZENEKLERLE KENDİNİZİ SINAYIN

Kurulan pota kâbusu alanında ziyaretçiler, prizma gözlük kullanarak potaya basket atmaya çalışıyor. Sonsuz ayna alanında üçgen şeklindeki kapalı sistemde ise ziyaretçiler aynada sonsuz görüntülerini görüyor. Uçan Top Yarışı'nda pipo çubuğundan üfleyerek havalanan topla yarış yapıyor ve bu düzenekle ziyaretçiler Bernoulli prensibini öğreniyor. Coriulis Etki Düzeneği'nde de dönen bir tablaya karşılıklı oturan 4 kişi ortada bulunan hedefe top atmaya çalışıyor.

İKİ ATÖLYE VAR

Bilim Merkezi standında iki atölye bulunuyor. Vücudumuzu Tanıyalım Atölyesi, ziyaretçilerin iç organlarının renkli fon karton, pipet ve poşetler kullanarak modellemesini yapıyor. Robot Atölyesi'nde ise ziyaretçiler lego parçalarıyla basket atan ve zeka küpü çözen robotları deneme şansı buluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

23 Nisan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title