Haberler

Beş Süper Yıldız Keşfedildi

Güncelleme:

Gök bilimciler, uzak galaksilerde beş süper yıldız buldu. Uzmanlar keşfin devasa yıldız sistemlerinin doğuşuna ve geçirdikleri evrime ışık tutacağını vurguladı.

Gök bilimciler, uzak galaksilerde beş süper yıldız buldu.

'ETA CARİNAE'YE BENZİYOR

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzmanlarından Rubab Khan, ABD Astronomi Topluluğu'nun Florida eyaletine bağlı Kissimmee kentinde düzenlenen yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, keşfedilen yıldızların, Dünya'dan 10 bin ışık yılı uzaklıktaki Carina takımyıldızında yer alan "Eta Carinae" yıldızına benzediğini belirtti.

İKİ YILDIZ 15 MİLYON IŞIK HIZI UZAKLIKTA

Yeni bulunan yıldızlardan ikisi 15 milyon ışık yılı uzaklıktaki M83 galaksisinde, diğer üçü de 18 ve 26 milyon ışık yılı uzaklıktaki NGC 6946 ve M51 galaksilerinde yer alıyor.

DOĞUŞA VE EVRİME IŞIK TUTACAKLAR

"Eta İkizleri" olarak adlandırılan yıldızları Hubble ve Spitzer uzay teleskoplarını kullanarak bulduklarını kaydeden Khan, keşfin devasa yıldız sistemlerinin doğuşuna ve geçirdikleri evrime ışık tutacağını vurguladı.

GÜNEŞ'İN 10 KATI GAZ VE TOZ FIRLATTI

Güneş'ten 5 milyon kez daha parlak ve 90 kat daha büyük olduğu sanılan Eta Carinae yıldızında, 1840'larda şiddetli patlamalar meydana gelmişti. Yıldız, patlamalar sırasında uzaya Güneş'in 10 katı kütlesinde gaz ve toz fırlatmıştı.

Süper yıldızların keşfi, "Astrophysical Journal Letters" dergisinde de yayımlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Florida Teknoloji Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

emre:

neyin evrimine ışık tutacaklar?bu koca kainat, sayısız yıdızlar, galaksi, koskoca evren O yüce yaratıcının eseri değilmi?hiç bişey tesadüfen oluşmamıştır ve bizim aklımız bunu anlamayacak kadar kısıtlı. .

15
7
yanıtYanıtla
ABUZIT:

Sen cok anlarsin zıt

yanıt1
yanıt10
Kerami.:

Açık ve bulutsuz havalarda gece şöyle bir bakınca gördüğümüz o nokta kadar küçük yıldızların büyüklüğü ve uzaklığını şimdi insan öğrendiği zaman şaşırmamak elde değil yüce yaratıcının kudretini şimdi daha iyi anlıyoruz.

9
3
yanıtYanıtla
Akıl:

Bizimkilerde mistik olarak uçuyor ,din ile!!!

4
5
yanıtYanıtla
deyersiz kucuk dunyali:

bu evrenin siri cuzulmez, insanin akli yetersiz geliyor,

3
2
yanıtYanıtla
Gözlem:

Bu kadar uzaklara baktıklarında 15 milyon yıl öncesini görüyorlar. . ! O yıldızlar belki bugün çok daha başka bir haldedirler. ! Öğrenmek için BEKLEMYİN. . ! Ömrünüz yetmez. !

2
3
yanıtYanıtla
xxx:

Süper zeka sahibinin. Aferim

yanıt4
yanıt2
KONYALI:

Sanki bu dünyada birlikte yasayabiliyormus gibi baska dünyalar ariyoruz kirletmek icon

4
1
yanıtYanıtla
mm:

gelin adayı canlı yayında kriz geçirmiş adamlar nelerle ugraşıyor bizleri nelerle oyalıyorlar sabır ver allahım

5
0
yanıtYanıtla
KURANDA YAZIYORDU CULAR GELİR BİRAZDAN:

EVET BEYLER YAZIYORMUY DU BUDA BU SEFER HANGİ AYETİN MEALİ TASFİRİ YANLIŞ ÇIKTI

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title