Haberler

Bes : Hükümet Bir Tek Memurdan Vergi Alıyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Örgütlenme Sekreteri Bekir Candan, hükümetin bir tek memurdan vergi alabildiğini ve gücünün yalnızca memurlara yettiğini söyledi.
Candan, yaptığı yazılı açıklamada, memurların maaşlarının yüzde 30'unun gelir vergisi, damga vergisi, emekli kesintisi, genel sağlık sigorta primi gibi muhtelif isimler altındaki vergi ve kesintilerle kuşa döndüğünü, m...

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Örgütlenme Sekreteri Bekir Candan, hükümetin bir tek memurdan vergi alabildiğini ve gücünün yalnızca memurlara yettiğini söyledi.

Candan, yaptığı yazılı açıklamada, memurların maaşlarının yüzde 30'unun gelir vergisi, damga vergisi, emekli kesintisi, genel sağlık sigorta primi gibi muhtelif isimler altındaki vergi ve kesintilerle kuşa döndüğünü, maaşının daha eline geçmeden devlet tarafından kesildiğini söyledi. Candan, "Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye genelinde toplanan gelir vergisinin hemen hemen yarısını ücretliler tek başlarına karşılıyor" dedi.

Memurların ve sabit ücretlilerin ödedikleri motorlu taşıtlar vergisi, özel tüketim vergisi, katma değer vergisi, damga vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi ve harçlar da dahil edildiğinde ücretlilerin vergi yükünün çok daha yukarılara çıktığını kaydeden Candan, Hükümetin vergi reformu konusunda adaleti sağlayacağına dair vaadlerinin yağmayan yağmur bulutu gibi geçip gittiğini, bazı kesimlere "aflar' çıkartıldığını ve hükümetin uyguladığı mevcut vergi rejiminde haktan, hukuktan, adaletten söz edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Vergi toplayamayan hükümetin dolaylı vergi toplama politikalarıyla zengin-fakir ayrımı yapmadan vatandaşa zulmettiğini kaydeden Candan, şunları söyledi:

"Günlük kullanımda vatandaşlar, pek çok mal ve hizmet için çok yüksek tutarlarda vergi ödüyor. 7 liraya satılan 1 paket sigaranın 5,47 lirasını, 3,65 lira ödediğimiz 1 litre benzinin 2,44 lirasını, her 3 liralık cep telefonu faturasının da 1 lirasını vergiler oluşturuyor. Ülkenin külfetini memur ve dar gelirli vatandaşlar, nimetini ise bir grup rantçı paylaşılıyor. Bu Adaletsiz ve haksız paylaşımın ülkeye barış ve huzur getirmesi mümkün değildir." (ANKA)

(HM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title