Haberler

Bergama İl Olmak İçin Harekete Geçiyor

Güncelleme:

Gönenç; "İl olma koşullarımız akademik olarak kanıtlandı"

Özgüven; "Bütünşehir yasa tasarısı -çoğulcu demokrasi anlayışına- darbedir"

"Bergama İl Olmalı" İcra Kurulu, Bergama'nın İl olması için Dikili'den tam destek aldı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve İlçedeki Parti Başkanları ile yapılan konuşmalardan Bergama'nın İl olması konusunda Ankara'ya gidilmesi ve gerekirse eylem yapılması kararı çıktı.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman Başkanlığında Dikili'ye gelen Kurul yönetiminden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Berksav Başkanı Ali İhsan Süter, Bölcek Belediye Başkanı Tevfik Üreten, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, CHP İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz ve MHP İşçe Başkanı Özkan Karadiken ilk olarak Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i makamında ziyaret ettiler. Daha sonra sırasıyla CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, AK Parti İlçe Başkanı Önder Akşengür ve MHP İlçe Başkanı Evrim Tarakçıoğlu'nu ziyaret ederek tam destek aldılar.

İcra Kurulu Başkanı Melih Kahraman, Dikili'yi ziyaret sebebinin Bergama'nın il olma yolundaki istek ve gayretini, bu uğurda Bergama olarak tüm güçleri birleştirdiklerini ve Bergama il sınırları içerisinde yerini alacak olan ilçelere ziyaretler gerçekleştirip gerekli kamuoyu gücünü sağlayarak bu gücü geliştirip büyütme isteğinde olduklarını söyledi.

"Bütünşehir yasa tasarısı -çoğulcu demokrasi anlayışına- darbedir"

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bergama'nın İl olmasının her iki ilçeye fayda sağlayacağını belirterek "Bu konuda harekete geçmek için biraz geç kaldık. Ancak yinede aldığımız her yol bize er ya da geç gerekli faydayı sağlayacaktır. Bergama'nın İl olmasında gerekli koşullar oluşmuştur. Gerekirse bu konuda Ankara'ya gider talebimizi yapacağımız eylemlerle meclise taşırız" dedi. Yeni bütünşehir tasarısına da değinen Özgüven; "Yeni yasa tasarısıyla 29 il özel idaresi, 1591 belediye ve 16.082 köy tüzel kişiliğinin kaldırılması öngörülmüş. Tasarı bunların tümünün yetkilerini illerin valilerine teslim ediliyor. Halkın demokratik yollar ile seçtiği 1591 belediyenin meclis kararları bundan böyle merkezden idare edilecek. Kararları halkın seçtikleri değil yörenin sorunlarını bilenler değil, merkez karar verecek. Böyle demokrasi olur mu? Bu tasarı ile halkın önüne geçilmek isteniyor. Bu tasarı ile yerinden yönetim, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi anlayışı ortadan kaldırılmak isteniyor" dedi.

İl olma koşullarımız akademik olarak kanıtlandı

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bu meselenin gündeme alınabilmesi için çabalayacağız, meclise yasa teklifi gönderildi. Bütün şehir yasasıyla gündeme gelmeli ve meseleyi uzun vadeli bir süreç olarak düşünmeli. Sonuç hemen alınır ya da uzun vadede alınır, bunu bilemeyiz. Biz azim ve kararlılıkla yolumuzda güçlenerek devam edeceğiz. Bizim il olma gerekliliğimiz akademik olarak da kanıtlanmıştır. Akdeniz Üniversitesi'nin AHP yöntemi ile yapmış olduğu akademik çalışmada Bergama il olması gereken 6 ilçe arasında yer alıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Özgüven Bergama Dikili Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title