Haberler

Belediye, 'Şengal Halkı İle Dayanışma' Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

Diyarbakır'a gelen Şengallilerin ihtiyacı için hesap numarası açan Büyükşehir Belediyesi, acil temel ihtiyaç malzemeleri için halka çağrı yaptı.

İŞİD'ten kaçarak Diyarbakır'a gelenlerin sayısı İki gün içinde 3 bin kişiye ulaştı. Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tüm imkanlarını seferber etti. Şengal halkının ihtiyacı için hesap numarası açan Büyükşehir Belediyesi, acil temel ihtiyaç malzemeleri için halka çağrı yaptı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Şengal bölgesindeki Ezidi Kürt halkının soykırımına yönelik saldırılarından sonra binlerce kişi aile akın akın Diyarbakır'a geldi.

9 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 1000 kişi Diyarbakır'da kalırken, son iki günden bu yana buna ek olarak 3 bin Şengalli aile daha Diyarbakır'a geldi. Gelenler Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki Sanat Galerisi, Basın Merkezi, Kayapınar ve Bağlar belediyeleri spor salonları ile Ticaret Odası'nın mekanlarında konuk ediliyor. Gelenlerin sayısının çoğalması üzerine Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Yenişehir Belediyesi'ne ait Piknik Alanı'nda Çadır Kent kurdu.

ACİL İHTİYAÇ MALZEMELERİ

Yatak, battaniye, nevresim, çarşaf, kilim, kadın ve erkek iç çamaşırları, kadın pedi, çocuk bezi, kadın erkek kıyafetleri, çorap, havlu, terlik, ayakkabı, deterjan, şampuan, saç kremi, sabun, dış fırçası, diş macunu, kuru fasulye, nohut, pirinç, bulgur, sıvı yağ, süt, çocuk maması. Acil ihtiyaç malzemeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tüm hizmet birimleri ile DİSKİ'nin tahsilat bürolarına ulaştırılabiliyor. Şehir dışından malzeme göndermek isteyenler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Yardım Kabul Merkezi'ne Öz Diyarbakır otobüs firması ile ücretsiz olarak gönderebilecek.

Kullanılmış eşyalar kabul edilmiyor, gıda maddelerinin de son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Şengal için hesap numarası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şengal halkının ihtiyacını karşılamak amacıyla bir yardım kampanyası başlattı. İzin alınarak açılan hesap numarası şöyle:

Vakıflar Bankası Diyarbakır Merkez Şubesi

TL: TR 74 0001 5001 5800 7302 5404 99
EURO: TR 53 0001 5001 5804 8014 8748 28

İrtibat numaraları

Şengal halkı ile yardım ve dayanışmada bulunmak isteyenlerin danışabileceği telefon numaraları şöyle: 0545 321 45 87 (Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü) 0412 228 58 30 (Halkla ilişkiler-mesai saatleri içinde), ve Alo 153 (Diyarbakır şehir içinden arayanlar için).

Kaynak: Temsilci / Güncel

Işid Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title