Haberler

Bebeğini Kucağına Alamadan Öldü

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde sezaryenle 3'ncü bebeğini dünyaya getiren 40 yaşındaki Sehernaz Öğlü, doğum sonrası meydana gelen kanama sonrası sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi.

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde sezaryenle 3'ncü bebeğini dünyaya getiren 40 yaşındaki Sehernaz Öğlü, doğum sonrası meydana gelen kanama sonrası sevk edildiği hastanede yaşamını yitirdi. Hastanede yeterli ekipman olmadığını için Sehernaz Öğlü'nün başka bir hastaneye sevk edildiğini ileri süren ailesi, ihmal iddiasıyla ameliyata giren personel hakkında şikayetçi oldu.

Olay, dün saat 14.30 sıralarında Cihanbeyli Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 3'ncü bebeğini dünyaya getirmek üzere doğuma giren Sehernaz Öğlü sezeryan yöntemiyle gerçekleşen ameliyat sonrası sağlık bir kız bebeği dünyaya getirdi. Ancak doğumdan yaklaşık 2 saat sonra Öğlü'de şiddetli kanama meydana geldi. Hastanede ilk müdahaleyi yapan doktorlar, Öğlü'yü ambulansla Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Acil olarak ameliyata alınan Öğlü, yapılan tüm müdahaleleye rağmen gece saat 00.30'da yaşamını yitirdi. Sehernaz Öğlü'nün yeterli ekipman olmadığı için müdahale edilemediğini ve ihmal sonucu öldüğünü ileri süren yakınları, ameliyata giren personel hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

BAŞHEKİM: İHMAL YOK

Cihanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor İbrahim Solak ise olayda herhangi bir ihmal olmadığını belirterek, "Hastamız 40 haftalık hamileydi. Daha önce de sezaryenle doğum yaptığı için bu doğumu da sezaryenle gerçekleşti. Uzman doktorlarımız eşliğinde ameliyata alındı. Sağlıklı bir doğum gerçekleştirdik. Ancak doğumdan 2 saat sonra hastanın rahim bölgesinde şiddetli kanama meydana geldi. Hastayı hemen ameliyata alıp müdahale ettik. Ameliyatta rahmini almak zorunda kaldık. Kanaması artınca uzman doktorlarımız eşliğinde Meram Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk ettik. Doktorlarımız burada da hastanın başından ayrılmadı. Orada yapılan ameliyata da doktorlarımız katıldı. Ancak kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Biz hasta sevk edildikten sonra dahi takip etmeye devam ettik. Sağlıklı bir bebeği oldu ve bebeğini de ailesine teslim ettik. Hastanemizin herhangi bir ihmali yoktur. Tıbben ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Ailenin iddia ettiği gibi hastanemizin herhangi bir ekipman eksiği de yoktur" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihanbeyli Meram Konya Politika Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300 Berkant Göktan kimdir? Berkant Göktan hangi takımlarda oynadı, Galatasaray'da oynadı mı? #9917 Gonçalo Franco kimdir, kaç yaşında,nereli, hangi takımlarda oynadı? Gonçalo Franco mevkisi ne? #9917 Limon FC Jijantes FC maçı CANLI izle! YouTube Limon FC Jijantes maçı hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç - Aziz Yıldırım TV tartışması ne zaman, hangi kanalda? Joshua King Fenerbahçe'den ayrıldı mı, sözleşmesi bitti mi? King hangi takıma gitti? Şampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu kim? #127942 #9917 İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 28 Mayıs Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? #128680 29 Mayıs otobüsler bedava mı? Yarın toplu taşıma ücretsiz mi? 29 Mayıs yarın okullar tatil mi, İstanbul'un fethi okullar tatil mi? #129300
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title