Haberler

BDP'li Nazliye Sincar'ın Tabutunu, Kadın Arkadaşlardı Taşıdı

Küçükçekmece'de 1 Eylül etkinliklerine giderken eski eşi tarafından vurularak öldürülen BDP Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar son yolculuğuna uğurlandı.

Küçükçekmece'de 1 Eylül etkinliklerine giderken eski eşi tarafından vurularak öldürülen BDP Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar son yolculuğuna uğurlandı. Sincar'ın cenazesi sadece kadın arkadaşları tarafından omuzlanarak mezarlığa taşındı.

BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar, 5 yıl önce boşandığı eşi tarafından Küçükçekmece'de öldürüldü. 1 Eylül etkinliklerine gitmek üzere otobüse binmeye hazırlanan Sincar'a eski eşi kurşun yağdırdı. Dün Adli Tıp Kurumu'nda alınan Sincar'ın cenazesi, Kanarya Fezi Çakmak Camii morguna kaldırıldı. Bu sabah BDP'li kadınlar ve Milletvekilleri, Sincar'ın cenazesini almak üzere cami önünde toplandı. Kalabalık arasında BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün de olduğu görüldü.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BDP Milletvekili Tuncel, "Öncelikle bu bir katiam cinayet değil. Ne yazık ki bu ilk değil. Umarım son olur. 1 Eylül dünya barış günü vesilesiyle kutlamalara gelmek isteyen arkadaşımız eski eşi tarafından katledildi. Bu hikaye bize yeni değil. Türkiye'deki kadın cinayetlerine baktığınızda ya eş ya kadınlar tarafından katlediliyor kadınlar. Arkadaşımız tam da bu yaşadıkları nedeniyle isyan eden ve buna örgütlü mücadele içerisinde diğer kadınlarla birlikte sürdüren bir arkadaşımızdı" dedi.

Tuncel bir gazetecinin sorusu üzerine Nazliye Sincar'ın koruma talebinde bulunmadığını söyledi.

Tuncel'in açıklamaları ardından kadın arkadaşları tarafından camiden alınan cenaze, önce evine ardından da toprağa verilmek üzere Kanarya Mezarlığı'na götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Küçükçekmece Sincar Dağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title