Haberler

BBP'liler Ayasofya'da İbadet İçin Israrcı...

Bayram Karacan: "İnanıyoruz ki Türk adaleti anayasamızın ikinci maddesindeki sosyal ve laik devlet gereği bizim bu talebimizi değerlendirecek ve adaleti sağlayacak bir karar verecektir.

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan:

"İnanıyoruz ki Türk adaleti anayasamızın ikinci maddesindeki sosyal ve laik devlet gereği bizim bu talebimizi değerlendirecek ve adaleti sağlayacak bir karar verecektir. Müracaatımız buna ilgili olacak. Beklentimiz o ki önümüzdeki ilk dini bayram namazında, Ramazan ya da Kurban bayramı olabilir; bize orada ibadet yapmak için karar çıkmış olmasıdır"

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan ve beraberindekiler Ayasofya'da ibadet başvurusuna izin için Yenibosna'daki Bölge İdare Mahkemeleri'ne geldiler.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Hıristiyan Ortodokslara 15 Ağustos'ta Sümela Manastırı'nda bir günlük ayin yapma izni verilmesinden sonra, kendilerinin de Ayasofya'da ibadet etme istekleri olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili İstanbul İl Kültür Müdürlüğüne yaptıkları başvuruyu hatırlatan Karacan, "Fakat İl Kültür Müdürlüğü bizim

bu talebimize hiçbir cevap vermedi. Reddetmiş oldu bizim bu başvurumuzu. Biz de bunun üzerine, Bölge İdare Mahkemesinde dava açtık. Yani ülkemizdeki Hıristiyan Ortodokslara verilen iznin aynısını biz Müslüman Türklere de verilmesi için bir dava açtık. İdare Mahkemesi kuvvetle muhtemel, bizim bu talebimizi anlayamadı ya da subjektif kriterlerle bizim bu davamızı reddetti" dedi.

Karacan, mahkemenin 23 Aralık'ta verdiği karara itiraz ve bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'nde taşımak için geldiklerini de kaydetti. Karacan, "İnanıyoruz ki Türk adaleti anayasamızın ikinci maddesindeki sosyal ve laik devlet gereği bizim bu talebimizi değerlendirecek ve adaleti sağlayacak bir karar verecektir. Müracaatımız buna ilgili olacak. Beklentimiz o ki önümüzdeki ilk dini bayram namazında Ramazan ya da Kurban bayramı olabilir; bize orada ibadet yapmak için karar çıkmış olmasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title