Haberler

Bayraklılı Çocuklar Müzeleri Geziyor

Güncelleme:

Bayraklı Belediyesi Refik Şevket İnce Kütüphane'sine üye öğrenciler, Arkas Deniz Tarihi Müzesi ve Bilim Müzesi'ni gezdi.

Müzede tarihi çok eskilere dayanan yağlı boya tablolardan gemilerde kullanılan cihazlara kadar birçok objeyi yakından görme fırsatı yakalayan öğrenciler keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Yarıyıl tatilinde sosyal ve kültürel açıdan öğrencilerin kaliteli zaman geçirmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleyen Bayraklı Beledyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu kapsamda Bayraklılı çocuklar için müze gezisi gerçekleştirdi. Bornova'da bulunan Arkas Deniz Tarihi Müzesi'ni gezen öğrenciler, M.Ö.1000 yılından başlayarak, 20. yüzyıla kadar olan deniz ve gemi tarihini adeta yaşayarak öğrendi. Müzede 30 yılı aşkın sürede bir araya getirilen gemi maketleri, tablolar ve gemi antikalarından oluşan koleksiyonun bir bölümü sergileniyor. Çocuklar sömestir boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında büyük dahi Mustafa Kemal Atatürk sergisi, Karikatür müzesi, oyun ve oyuncak müzesi, Ata anı evi müzesi, ve Yeşilova Höyüğü kazı alanını gezme fırsatı bulacak.

BİLİM MÜZESİ İLGİ ÇEKTİ

Çocukların bir sonraki durağı bilim müzesi oldu. 7'den 70'e her yaştan insanın "Keşif Metodu" ile deneyler yaparak öğrenmelerini sağlayacak şekilde düzenlenen müzede G kuvvetinden süper iletkenliğe, sıvılardan sonsuz aynalara kadar 46 farklı istasyonda bilimi örnekleriyle uygulama fırsatı buldu. Öğrenciler, ilgiyle ziyaret ettikleri müze gezisinde eğlenerek, yeni bilgiler öğrendi.

ONLAR BİZİM YARINLARIMIZ

Öğrencilerin yarıyıl tatillerinde daha kaliteli zaman geçirmesinin önemine değinen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yoğun eğitim dönemi sonrası çocuklarımızın rahatlamaya, eğlenmeye ve zamanlarını değerlendirmeye ihtiyaçları var. Biz de bu kapsamda çeşitli etkinliklerle çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine destek oluyoruz. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek bizleri de son derece mutlu ediyor. Onlar bizim geleceğimiz, yarınlarımız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bayraklı Bornova Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title