Haberler

Başkan Uzun'un İkinci Kitabı Çıktı

Güncelleme:

Yusuf Uzun, Dr. Hakan Kaya ile birlikte yazdığı ilk kitabı "İstanbul'un Gülen Yüzü Beylikdüzü"nün ardından şimdi de "Kıyı Alanlarının Planlanması ve Kullanımı" adlı ikinci kitabını çıkardı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Dr. Hakan Kaya ile birlikte yazdığı ilk kitabı " İstanbul'un Gülen Yüzü Beylikdüzü"nün ardından şimdi de "Kıyı Alanlarının Planlanması ve Kullanımı" adlı ikinci kitabını çıkardı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, deniz literatürüne önemli bir kaynak kazandırdı. Başkan Uzun'un Prof. Dr. Cem Gazioğlu, Yard. Doç. Dr. M. Ali Akkaya ve Dr. Hakan Kaya ile birlikte kaleme aldığı "Kıyı Alanlarının Planlanması ve Kullanımı" isimli kitap, aynı zamanda 24 Ekim 2013 "Dünya Kıyı Günü"ne atfen hazırlandı.

9 ana bölümden oluşan kitapta; kıyı kavramı, kıyıların şekillenmesinde rol oynayan süreçler, kıyılarda aşınım ve birikim şekilleri, kıyı tipleri, kıyıların planlanması, Türkiye'de kıyılardan yararlanma, Türkiye'de bütünleşik kıyı alanları yönetimi açısından hukuki durum, kıyı çizgisi ve kıyı kenar çizgisinin belirlenmesi konuları yer alıyor.

" Beylikdüzü'nün kıyı güzelliği bu kitap için beni motive etti"

Beylikdüzü'nün 14 km'lik bir kıyı şeridi olduğunu belirten Başkan Uzun, "Kıyı Alanlarının Planlanması ve Kullanılması" isimli yeni kitabımızı hazırlarken gerçekten de büyük emek verdik. Bu kitapta alın teri döken diğer yazarlarımız Prof. Dr. Cem Gazioğlu, Yard. Doç. Dr. M. Ali Akkaya ve Dr. Hakan Kaya'ya teşekkürlerimi iletiyorum. Bildiğiniz gibi Beylikdüzü ; uzun, bakımlı ve pek çok yenilik gelmiş sahil ve kıyı alanlarıyla dikkat çekiyor. Dolayısıyla yaşadığım bölgenin elverişli coğrafi ve fiziki yapısına kayıtsız kalmam mümkün olamazdı. Ben de Beylikdüzü Sahili'nin doğal güzelliğinden aldığım ilham ile bu kitabı yazmak için motive oldum, yoğun bir çalışma temposu ve yerinde incelemelerimiz ile kitabı tamamladık" diye konuştu. Başkan Uzun ayrıca, "Yazılan kitabın önemli bir literatür kaynağı olacağını düşünüyoruz. Gereksinim duyulduğu durumlarda mühim bir kaynak olarak faydalanılabilecek" şeklinde konuştu ve hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hakan Kaya Beylikdüzü Yusuf Uzun İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title