Haberler

Basınla Buluşma Toplantılarının 6.sı Çorlu'da Yapıldı

Güncelleme:

Daha önce muhtelif tarihlerde 5 kez düzenlenen basınla buluşma toplantılarının 6.sı, Çorlu'da gerçekleştirildi.

Vali Ali Yerlikaya'nın başkanlığında yapılan basın buluşmasına; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mustafa Canbey, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Yakup Çağ, Tekirdağ Ergene Derin Deşarj A.Ş Genel Müdürü Mehmet Ceyhan, Gazete Dernek Başkanları ile il merkezi ve ilçelerdeki yazılı ve görsel medya temsilcileri katıldı.

Vali Yerlikaya, yaklaşan Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, ilk olarak 18 Nisan tarihinde Yerel Medya Semineri ile birlikte yapılan 5. basın buluşmasından bugüne kadar yapılan çalışmaların bir değerlendirmesini yaptı. Vali Yerlikaya; "Ergene Havzası Koruma Eylem Planı'nın üzerinden 25 ay geçti,26. ayın içerisindeyiz. Ergene Havzası ile ilgili olarak da 13 Haziran tarihinde Başbakanlık tarafından 2013/6 nolu genelge yayınlandı. Konu ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar, belirlenen takvim doğrultusunda, titizlikle yürütülüyor" dedi. Vali Ali Yerlikaya, Islah Organize Sanayi Bölgeleri'nin başında yer alan "Islah" ibaresinin kaldırılmasına yönelik eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini, Ağustos ayı sonunda da "Islah" ibaresinin tamamen kalkacağı bilgisini verdi. Termik Santrallerle ilgili soruları da cevaplandıran Vali Ali Yerlikaya; "Enerji üretimi meselesi, dünyadaki tüm ülkelerin ortak sorunu. Bilindiği üzere dünya ülkeleri arasında,herkes enerji satıcısı değil. Birçoğu, enerjiyi satın almak suretiyle tedarik ediyor. Dünyada, 16.büyük ekonomiye sahip olan Türkiye'nin de enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için mevcut tüm yerel kaynaklarını etkin bir şekilde değerlendirme yoluna gitmesi gerekiyor. Şehrimizde bilinen 1,3 milyar ton kömür rezervi var. Bu rezervin, yerel üreticilerle istişare edilerek değerlendirilmesi neticesinde, konu netliğe kavuşacak. Bilinmesi gereken, her an gelişen teknoloji ışığında, Termik Santral konusunda da 40 yıl önceki teknolojinin kullanılmadığı. Bu alanda dünyada şu an, ileri teknolojiler kullanıyor" dedi. Basın mensuplarının Tekirdağ'la ilgili diğer sorularını da yanıtlayan Vali Yerlikaya, konuşmasının sonunda Basın Buluşmalarının 7.sinin, Ağustos ayı sonunda yapılacağını da belirterek, basın mensuplarına çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Canbey Tekirdağ Çorlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title