Haberler

Başbakan: Yatırımcı Başımızın Üzerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırım Yapan, Üreten, İstihdam Oluşturan, İhracat Yapan, Çalışan, Kazanan, Kazandığını, Yeniden Aynı Süreçte Kullanan Herkesin Başımızın Üzerinde Yeri Var" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırım yapan, üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, çalışan, kazanan, kazandığını, yeniden aynı süreçte kullanan herkesin başımızın üzerinde yeri var" dedi.

Erdoğan, Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş Enterge Tesisleri'nin açılış ve gemi indirme törenine katıldı. Erdoğan, "Türkiye'nin ihtiyacı olan şey; içi boş tartışmalar değil, işte burada gördüğünüz manzaradır. Yatırım yapan, üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, çalışan, kazanan, kazandığını yeniden aynı süreçte kullanan herkesin başımızı üzerinde yeri vardır. İÇDAŞ'ın sahipleri ve yöneticilerinin, Türkiye'nin geleceğine güvenerek, yatırımı, üretimi, istihdamı esas alan bu vizyonun, tüm şirketlere örnek olmasını diliyorum. Türkiye, kendisine güvenen, inanan ve bu doğrultuda fedakarlıklarda bulunan hiç kimseyi, hiçbir kurumu mahcup etmedi" diye konuştu.

Türkiye'de denizcilikte devrim yapıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye 2002 yılında dünyada 23'ncü sıradaydı; Çin, Güney Kore ve Japonya'dan sonra dünyada 4'ncü sıraya oturdu. Yat inşaatında ise dünyada 3'ncü olduk. Tersane sayımızı 37'den 84'e çıkardık. 57 tane yeni tersanenin yapımı devam ediyor. 2013 hedefimiz, ülkemizin 140 adet tersaneye sahip olması. Bunlar planlandı ve gerçekleştirilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title