Haberler

Barroso-Ly Görüşmesi

Mali Başbakanı Ly ile görüşen AB Komisyonu Başkanı Barroso, Mali’ye desteğin süreceğini söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB'nin Mali'ye yönelik desteğinin süreceğini söyledi.

Mali Başbakanı Oumar Tatam Ly ile bir araya gelen Barroso, temasların sıklığının ve düzenlenen uluslararası toplantıların Mali'ye verilen önemi gösterdiğini belirterek, "Seçim sonuçları, Mali halkının hukuk devleti, barış ve güvenliğe dönüş isteğinin göstergesi" dedi.

Anayasal düzenin sağlanması, reform programı ve yolsuzlukla mücadele konusunda son altı ayda Mali hükümeti tarafından atılan adımları öven Barroso, "Ülkenin orta ve kuzey bölümünde devlet otoritesinin etkin biçimde tesisinin ve kamu hizmetinin sağlanmasının istikrar için çok önemli olduğunu" ifade etti.

AB Komisyonu'nun 2013'te Mali için düzenlenen uluslararası konferansta 523 milyon avroluk taahhütte bulunduğunu ve bunun 238 milyon avroluk bölümünün ödendiğini belirten Barroso, 2014-2020 dönemi için de 615 milyon avroluk bir kaynak sağlanacağının altını çizdi. "AB, Mali hükümetinin tüm çabalarına destek oluyor ve desteği sürecek" diyen Barroso, "Bugün Mali'de umut mümkün" diye konuştu.

Mali Başbakanı Ly de özellikle AB'nin güvenlik alanındaki katkısından ve güvenlik birimlerinin eğitimine verilen destekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Dün de AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile bir araya gelen Ly, "Başka bir Mali mümkün" ifadelerini kullandı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Jose Manuel Barroso Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title