Haberler

Bakan Yıldırım'dan Sürücülere "Yolların Kralı Yok" Uyarısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Kurallara uyun, yorgun yola çıkmayın. Her türlü tedbirinizi alın çünkü yolların kuralı var, yolların kralı yok. Yolların kralı olmaya ...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşan kurban bayramı öncesi sürücülere uyarılarda bulunarak, "Kurallara uyun, yorgun yola çıkmayın. Her türlü tedbirinizi alın çünkü yolların kuralı var, yolların kralı yok. Yolların kralı olmaya heveslenirseniz güzel seyahatiniz eziyete acıya dönüşebilir" dedi.

Yıldırım, Gümüşhane'de katılacağı bir açılış töreni için geldiği Erzincan Havaalanı'nda Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı.

Yıldırım, Havalanında, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram arifesine yaklaşıldığını belirterek, "Bu vesileyle milletimizin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bayramın ülkemize, milletimize huzur, barış ve esenlikler getirmesini Cenabı Mevlamızdan niyaz ediyoruz" diye konuştu.

Bayram tatilinin uzun olacağına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla vatandaşlarımız İstanbul'dan, Ankara'dan ve batıdan doğuya doğru memleketlerine, büyüklerinin yanına, sılayı rahim yapmaya, bayramı birlikte geçirmeye gidecekler. Bazı vatandaşlarımız tatil olarak da bu fırsatı değerlendirecek. Bütün bunlar güzel ama seyahate çıkan vatandaşlarımıza birkaç öğüdümüz var. Öncelikle bayram süresince bilindiği gibi otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak. 9 gün boyunca böyle olacak. İkincisi, bayram süresince yollardaki çalışmaları biz asgari düzeye indirdik, çünkü trafik çok yoğun olacak. Bu yoğun trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşansın istemiyoruz. Üçüncüsü, vatandaşlarımızın üzerine düşen görev, aman siz siz olun hız yapmayın. Kurallara uyun, yorgun yola çıkmayın. Her türlü tedbirinizi alın çünkü yolların kuralı var, yolların kralı yok. Yolların kralı olmaya heveslenirseniz güzel seyahatiniz eziyete acıya dönüşebilir."

Hiçbir vatandaşın bayram tatili boyunca burnunun kanamamasını arzu ettiklerini dile getiren Yıldırım, herkesin emniyet içinde güvenlikle seyahatlerini tamamlamasını ve sevdikleriyle kucaklaşmasını temenni ettiklerini belirterek, "Bunun için '3-5 dakika, 10 dakika erken gideceğim' diye yanlış yapmak, panik yapmak telafisi imkansız bir acıya sebep olabilir" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, daha sonra helikopterle Gümüşhane'ye hareket etti. - Erzincan

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Akdemir Binali Yıldırım Gümüşhane Erzincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title