Haberler

Bakan Işıkhan, 6. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı açılışına katıldı

Güncelleme:

Bakan Işıkhan, 6. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı açılışına katıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'na katıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Şahinbey Kitap Günleri açılış programına katıldı.

Bakan Işıkhan, 6. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı açılışına katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'na katıldı

GAZİANTEP - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Şahinbey Kitap Günleri açılış programına katıldı. Bakan Işıkhan, programda yaptığı konuşmada, "Fuar yoluyla insanlarımızı kitaplarla buluşturmak önemli bir çaba, emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen 6. Şahinbey Kitap Günleri açılış programına katıldı. 14-22 Ekim tarihlerinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır" temasıyla düzenlen 6. Kitap Günleri Fuarı'nda 118 yayınevi ve 70 seçkin yazar kitap dostları ile buluşuyor.

Açılış programında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Şahinbey kitap fuarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kitap fuarları okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandıran önemli etkinliklerdir. Baştan sona bir kitabın sürecini anlayabileceğimiz, yazarlardan, yayınevlerine, kitabevlerinden, okur kitlesine kadar yayın hayatının zenginliklerini fark edebileceğimiz çok önemli bir fırsattır. Kitaplar, insanlık tarihi boyunca insanları geliştiren, bilgi akışını sağlayan en önemli ve değişmez kaynaklardır. Bilginin en önemli güç sayıldığı bir dönemde bilginin en önemli kaynaklarından biri olan kitaplarla ilgili olmak, fuar yoluyla insanlarımızı kitaplarla buluşturmak önemli bir çabadır. Emeği geçenleri kutluyorum. İnsanların hayatlarının değişmesinde kitapların ve okumanın büyük önemi vardır. Başarılı insanların en önemli özelliklerinden biri de iyi okuyucu olmalarıdır. Bu bakımdan okumak insanların hayatlarında önemli değişiklere neden olmaktadır. İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak okumak bizim hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Ülkemizin önemli şairlerinden biri olan Cahit Zarifoğlu bu konuda şunu söylüyor, 'Oku emri, anlamını bilmeden okumak olmamalıydı. Anlamı kavramadan okunacak bir şey hayata uygulanamaz, yaşanamazdı'. Dolayısıyla anlamını bilerek okumalıyız. Okuma hayat boyu öğrenmenin bir parçasıdır. Düzenli okuma bilgiyi artırır, empati kurma becerisini geliştirir, özgüveni artırır ve hayal gücünü geliştirir. Bunun yanı sıra daha birçok fayda sağlar. Bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız da başarısının sırrı açıklarken okumaya vurgu yapıyor. Bakınız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Oku, Düşün, Uygula, Neticelendir' diyor. Başarının ilk sırrının okumak olduğunu ifade ediyor. Ancak okumanın tek başına yeterli olmadığını da ifade ediyor. Okuyacağız, düşüneceğiz, öğrendiklerimizi uygulayacağız ve işlerimizi takip ederek neticelendireceğiz. Kitap hayattır, hayat kitaptır anlayışıyla yürütülen bu fuarın şehrimize, milletimize, okurlara, yazarlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Emeği geçen tüm kurumlarımızı ve yöneticilerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise kitap günlerinin altıncısını düzenledikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "İlk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Kitap okumak kadar güzel bir şey yok. 'Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?' buyuruyor Peygamberimiz. Onun için bol bol kitap okuyup kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimize bugüne kadar tam 15 milyon 500 bin kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Gençlerimize kitap okuma yarışmaları yapıyoruz. Kitap okuma yarışmalarında dereceye giren her okulun birincisi, ikincisi ve üçüncüsünü her yıl umreye gönderiyoruz. Altı yıldan beri bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Aynı şekilde bin 453 öğrencimizi Ayasofya'ya, İstanbul'a, Bosna Hersek'e, Ankara'ya ve kongre ziyaretlerine götürdük. Vatan topraklarının ne kadar kıymetli olduğunu öğretmek için her gün bir uçak Gaziantep'ten Çanakkale'ye öğrencilerimizi, ecdadımızı ziyarete götürüyoruz. Bugün itibariyle tam 174 bin, yanlış duymadınız, 174 bin öğrencimizi ve vatandaşımızı gaziler diyarından şehitler diyarına ziyarete götürdük. ve götürmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki ayın sonuna kadar 180 bin rakamını da aşmış olacağız. Yine ilçemize 21 tane Z kütüphane, 11 tane millet kıraathanesi kazandırdık. Sahaflar çarşısı inşa ettik. Bu binanın tam karşısına 40 bin metrekare kütüphanemizi inşa ediyoruz inşallah 2 ay içerisinde kütüphanemizi açacağız" diye konuştu.

6. Kitap Günleri Fuarı açılış programına Bakan Vedat Işıkhan'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekilleri Abdulhamit Gül ve Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik, Eyup Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, iş birliği yapan kurumlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Vedat Işıkhan Şahinbey Eğitim Güncel Haberler

title