Haberler

Bakan Fikri Işık Mazbatasını Aldı

Kocaeli'nde AK Parti'den milletvekili seçilenler mazbatalarını İl Seçim Kurulundan aldı.

Kocaeli'nde AK Parti'den milletvekili seçilenler mazbatalarını İl Seçim Kurulundan aldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti olarak tavırlarının çok net olduğunu ve koalisyon hükümeti kurulması için her şartı zorlayacaklarını söyledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekilleri bugün partililerin eşliğinde Kocaeli Adliyesi İl Seçim Kurulundan mazbatalarını aldı. AK Partiden milletvekili seçilen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Cemalettin Kaflı bugün mazbatalarını aldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık koalisyon hükümetinin kurulması için zorlayacaklarını söyleyerek, "AK Parti olarak tavrımız çok net. Biz bir koalisyon hükümeti kurulması için her şartı zorlayacağız. Milletimizin mesajı bize bir koalisyon hükümeti kurun mesajıdır. Bu mesajın aksine hareket etmemizi hiç kimse beklemesin ve bunda samimiyet testini de kimse yapmasın. AK Parti bir koalisyon hükümetinin kurulması için samimi olarak son derece güçlü çalışmalarını yürütüyor. Burada sonuna kadar bir koalisyon hükümetinin kurulması için zorlayacağız" dedi.

'TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR KAZANIM OLUR'

Koalisyon hükümetinin kurulması Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasına söyle devam etti:

"Bugün ki tablo AK Parti dısında olduğu bir koalisyon hükümetini mümkün kılmıyor. Şu ana kadar ki yapılan liderlerin açıklamaları AK Parti dışında bir koalisyon hükümetinin kurulmasının mümkün olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla biz de kendi sorumluluğumuzun bilincinde, ama Türkiye'nin özellikle önümüzdeki süreçteki sorunlarını çözecek bir hükümetin oluşumu için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bütün bu iyi niyetle samimiyetle yapılan çalışmaların sonucunda bir koalisyon hükümetinin kurulması Türkiye için gerçekten çok önemli bir kazanım olur. Bu noktada biz böyle bir sonucun çıkmasına çok seviniriz" diye konuştu.

'TEMENNİMİZ KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMASI'

Beklentilerinin bir koalisyon hükümetinin kurulması olduğunu belirten Işık, "Ancak bütün şartların zorlanmasına rağmen eğer Türkiye'de bir koalisyon hükümeti kurulamazsa o zaman anayasanın emrettiği şekilde bir erken seçim de kaçınılmaz olur. Ümidimiz beklentimiz, temennimiz bir koalisyon hükümetinin kurulması" dedi.

FOTOGRAFLI - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title