Haberler

Bakan Ergin Hatay'da

Güncelleme:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, farklılıkların zenginlik olduğunu, bu nedenle de her insanın kıymetinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, farklılıkların zenginlik olduğunu ve bugün Türkiye'yi Türkiye yapanın da bu zenginlikler olduğunun altını çizerek, bu nedenle de her insanın kıymetinin çok yüksek olduğunu söyledi. Ergin, "Bu bilinçle birbirimize kenetlenip, geleceğe ve belirlenen hedeflere doğru yöneldiğimizde; bu hedeflere ulaşamamamız için hiçbir sebep yok" dedi.

Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri'nin davetlisi olarak Hatay'a gelen Bakan Ergin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu onuruna verilen akşam yemeğine de katıldı. Savon Otel'de düzenlenen ve Vali Celalettin Lekesiz ile çok sayıda davetlinin de katıldığı gecede konuşan Bakan Ergin, Türkiye'nin, son 10 yılda ekonomisinde, sosyal hayatında, geleceği inşa etme yarışında, altyapısını kurmada, bölgemizde ve dünyada çok önemli imkanlara ulaştığı yorumunda bulundu. Geleceğe daha güvenle yürümenin ve sonraki kuşaklara daha sağlıklı bir ülke bırakmanın, işbirliğinin sürdürülmesine bağlı olduğunu belirten Ergin, ülkemizi oluşturan 74 milyon insanın her birinin Türkiye için vazgeçilmez olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin farklılıklarının zenginlik olduğunu ve Türkiye'yi Türkiye yapan bu zenginlikler olduğunu kaydeden Bakan Ergin, "Ülkemizdeki farklılıklar bizim zenginliğimiz. Ülkemizi ve sosyal dokuyu oluşturan yapının içerisinden bir tanesini çekip alın, o Türkiye'den başka bir şey olur. Onun için her bir insanımızın kıymeti son derece yüksek. Bu bilinçle birbirimize kenetlenip, geleceğe, hedefe doğru yöneldiğimizde, hedefe ulaşmamamız için hiç bir sebep yok. Türkiye, bölgesinde ve dünyada çok önemli bir noktaya geldi. Dünyanın 26. büyük ekonomisiyken, bugün 16. büyük ekonomisi konumundayız. Son 2 yıldır büyüme hızı bakımından dünyada Çin'den sonra en yüksek büyüme hızını yakalayan ikinci ülkeyiz. Ekonomik kriz dünyayı kasıp kavururken, bundan en az etkilenip kendi insanını, kendi yatırımcısını bundan en az etkileten ülke yine Türkiye. Bütün bunlar bizim yakalamış olduğumuz önemli değerlerle ortaya çıkan sonuçlar" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Bakan Ergin'e övgüler yağdırdı. Hükümetin, hayata geçirmiş olduğu yatırımların yanı sıra özel sektörün de sorunlarını aşacak düzenlemeler yaptığını anlatan Hisarcıklıoğlu, hükümet nezdinde Bakan Ergin'e ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM)

tüm siyasi partilere, özel sektör adına teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, "Sayın Bakanımız sadece Hatay'ın değil, bütün özel sektörün meselelerinin çözümü için hep pozitif yaklaştı. Özellikle 'Türk Ticaret Kanunu'ndaki 1535 maddedeki yanlışlıkların düzeltilmesinde, katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde çok büyük katkısı oldu. Bakan Ergin'e tüm özel sektör adına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, "Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda kalmış olduğumuz mutabakat çerçevesinde, mecliste iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte hareket ederek, Türk Ticaret Kanunu uygulamada, çok yanlış hükümlerin ortaya çıkacağı maddelerin düzeltilmesindeki yapmış oldukları anlayış birlikteliğine ve birlikteliğin getirdiği rahmet ve bereket için iktidar ve muhalefet milletvekillerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ile ATSO Başkanı Hikmet Çincin'in de birer konuşma yaptığı gecede, Kuseyri ve Çincin tarafından Bakan Ergin ile Hisarcıklıoğlu'na çeşitli hediyeler sunuldu.

MEDENİYETLER KOROSU'NA 'SİVİL DESTEK' ÇAĞRISI

Gecede sahne alan '2012 Nobel Barış Ödülü Adayı' Antakya Medeniyetler Korosu'nun konseri de ilgiyle izlendi. Antakya Medeniyetler Korosu'nu, yine 'Nobel'e aday gösteren Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de, koronun 'Nobel Barış Ödülü'ne adaylık sürecini anlatan kısa bir konuşma yaptı ve Antakya Medeniyetler Korosu'na sivil destek çağrısında bulundu. Etkinlikte ayrıca TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun, Hatay'a yapma sözünü verdiği okul kompleksinin ön protokolü de Bakan Ergin, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Vali Lekesiz tarafından imzalandı. Gecenin sonunda ise TOBB'un 60. kuruluş yıl dönümü pastası Bakan Ergin, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti ve CHP milletvekilleri tarafından kesildi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antakya

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });