Haberler

Bakan Avcı Sanat Sezonu Açılış Programına Katıldı

Haber-Kamera Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHAKültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Sanat Sezonu açılış programına katıldı.

Haber-Kamera Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2016-2017 Sanat Sezonu açılış programına katıldı.

Ay Yıldızlı Bayrağımızın Altındaki Birliktelik temalı program konserle başladı. Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, İstanbul Devlet Halk Müziği Korosu ve İstanbul Senfoni Orkestrası sahneye çıktı. Devlet Halk Dansları Topluluğu dans gösterisi yaptı. Sanat Yönetmeni ve Şef İhsan Özer yönetiminde bütün katılımcılardan oluşturulan koro aralarında Çanakkale Türküsü, Mehter Marşı'nın da bulunduğu eserleri seslendirdi. Arif Nihat Asya'nın Dua isimli şiiri eşliğinde yapılan bayrak gösterisi izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

GECEYİ HZ. HÜSEYİN EFENDİMİZ VE YOLDAŞLARININ RUHLARINA TAKDİM EDİYORUZ

Programın sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı sahneye çıkarak katılımcıları tebrik etti. Bakan Avcı, sahnede yaptığı konuşmada, sezon açılışının Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanında bulunanların Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yıl dönümüne denk geldiğine dikkat çekerek, Hz. Hüseyin efendimiz ve yoldaşlarının ruhlarına ve bütün şehitlerimizin ruhlarına bu geceyi takdim ediyoruz. Rahmet ve şefaatlerini niyaz ediyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı İstanbul Haliç Politika Güncel Haberler

title