Haberler

Azerbaycan basınının gelişmesinde Haydar Aliyev'in rolü

Güncelleme:

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen konferansta, Haydar Aliyev'in Azerbaycan basınının gelişmesindeki katkıları konuşuldu. Konferansa basın kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Azerbaycan basınının gelişmesinde Haydar Aliyev'in rolü" konulu konferans düzenlendi.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansının (AZERTAC) düzenlediği konferansa, basın kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Vugar Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkenin Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in Azerbaycan'ın her alanında silinmez izler bıraktığını söyledi.

Haydar Aliyev'in basının gelişmesindeki katkılarından bahseden Aliyev, şu ifadeleri kullandı:

" Haydar Aliyev, 1998'de basında sansürü kaldırarak, basının gelişmesi yönünde önemli adım attı. Bu, o dönem için çok cesur ve riskli adımdı. Ülke, siyasi çalkantıların ardından yeni yeni kendine gelmeye başlamıştı. Sıcak çatışmalar olmasa da savaş halindeydi ve birçok darbe girişimini geride bırakmıştı. Ancak Haydar Aliyev'in bu kararı, Azerbaycan medyasının faaliyetine yeni soluk kazandırdı."

Azerbaycan Medya Kalkınma Ajansı Direktörü Ahmet İsmayılov, sansürün Haydar Aliyev tarafından kaldırılmasının Azerbaycan'da söz ve ifade hürriyetinin sağlanmasında önemli rol oynadığını, basının toplumun dinamik demokratikleşmesini etkileyen güçlü bir araç haline geldiğini dile getirdi.

İsmayılov, "Haydar Aliyev, Basın ve Enformasyon Bakanlığını feshederek devletin basın üzerindeki kontrolünden imtina etti. Haydar Aliyev, her zaman gazetecilik mesleğine saygı göstermiş, her zaman basın mensuplarının sorunlarıyla ilgilenmiştir. 2002'de gazeteciler arasında yapılan bir ankette, Haydar Aliyev 'gazetecilerin dostu' seçilmiştir." diye konuştu.

Milletvekili Sevinç Feteliyeva, Haydar Aliyev'in cumhurbaşkanlığı döneminde aynı zamanda bir enformasyon mücadelesi de yürüttüğünü, gittiği her yerde Azerbaycan gerçeklerini anlattığını kaydetti.

Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Reşat Mecid, Haydar Aliyev'in basına büyük önem verdiğini belirtti.

O dönemde basında sansürün kaldırılmasının tüm basın mensuplarınca sevinçle karşılandığını aktaran Mecid, Haydar Aliyev'in devlet yetkilileri ile basın mensupları arasındaki tartışmalarda her zaman basın mensuplarından yana olduğunu vurguladı.

Etkinlikte, Haydar Aliyev'in hayatından kesitlerin yer aldığı film de gösterildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haydar Aliyev Azerbaycan Bakü Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title