Haberler

Avustralya Vatandaşları İçin "Yalnız Çam"Da Anma Töreni Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Törenden detaylar- Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove'nin konuşması Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı- Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Avustralya vatandaşları için "Yalnız Çam"da anma töreni düzenlendi Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla bu yıl içinde daha önce düzenlenen resmi törenlere katılamayan ve Çanakkale'ye gelmek isteyen Avustralya vatandaşları için "Yalnız Çam"da anma töreni gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Törenden detaylar- Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove'nin konuşması Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı- Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Avustralya vatandaşları için "Yalnız Çam"da anma töreni düzenlendi Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla bu yıl içinde daha önce düzenlenen resmi törenlere katılamayan ve Çanakkale'ye gelmek isteyen Avustralya vatandaşları için "Yalnız Çam"da anma töreni gerçekleştirildi.Törene Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove, Jerry Mateparae, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, üst düzey temsilciler, askeri personel ve çok sayıda Avustralya vatandaşı katıldı.Burada bir konuşma yapan Cosgrove, "Bu anma sürecinde, 1. Dünya Savaşı'ndan 100 yıl sonra, sadece bizim ülkemiz Avustralya'yı değil, tüm dünyayı, hala anlamaya çalıştığımız çarpıcı bir biçimde etkileyen, kayda değer bir dönemi hatırlamak için bir araya geliyoruz. Anzak Günü, Avustralya mitolojisinin sonsuza kadar onurlandırılacak, akıllardan silinmez bir parçasıdır: hevesli ve dehşete düşmüş bir masumlar ordusunun, sert, cesur ve azimli savunucular karşısında karaya çıkışıdır" diye konuştu.Cosgrove, Kanlı Sırt'taki ve Gelibolu'nun diğer savaş meydanlarındaki savaşların üst düzey komutanlar için "atılan son zar" olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Nihayetinde Çanakkale Boğazı'nın bir tarafını kontrol edebilmek için yüksek konumları ve ötesini almak adına elde kalan tüm güçle yapılan bir atılımdı. Bu muharebelerden sonra, birkaç ay daha almış olsa da gerçi çekilmek elde kalan tek seçenekti. Askerler, siperlerin karanlık derinliklerinde süngüler, dipçikler ve bombalarla birbirini avlarken iki taraftan da binlerce kişi hayatını yitirdi. İncinmeden hayatta kalmak nadir, nefes kesen cesaret ise bolluktaydı. Johnny'ler ve Mehmetler birlikte, huzur içinde yatın."Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve iki ülkenin milli marşları okundu.Daha sonra hayatını kaybedenler anısına yapılan anıta çelenk bırakıldı. Ayrıca, başta Hindistan, Fransa ve Kanada olmak üzere bir takım ülkeler adına da çelenk bırakıldı.Avustralya Kara Kuvvetleri Vaizlik Genel Direktörü Glynn Murphy de hayatını kaybeden Avustralya askerleri için "son takdis"i okudu.Törenin sonunda, Katafalk takımının dağılmasıyla beraber Avustralyalılar da anıta çelenk bıraktı.

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Çolak Avustralya Çanakkale Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title