Haberler

Avrupa Standartları Öncesi Son Araç Muayenesi

Ocak 2008'de Uygulanacak Avrupa Standartlarına Uygun Araç Muayenesi Öncesi Ordu'daki Araç Sürücüleri İstasyonlara Akın Etti.

Ocak 2008'de uygulanacak Avrupa standartlarına uygun araç muayenesi öncesi Ordu'daki araç sürücüleri istasyonlara akın etti.

Yeni araç muayene uygulamasında en ince ayrıntının bile yer aldığı tabloda kontrol edilen araçlar için hafif, ağır ve emniyetsiz olmak üzere toplam 936 kusur belirlenecek. Türkiye'de sürücülerin hiç de alışık olmadığı kusurları taşıyan araçlar, muayeneden geçer not alamayacak. Yeni uygulama ve 104 YTL olan muayene ücretinin yeni yılın girmesiyle artacak olmasından dolayı çok sayıda araç sürücüsü, Karayolları Müdürlüğü sorumluğunda yürütülen araç teknik istasyonunda muayenelerini yaptırmak için uzun

kuyruklar oluşturdu.

Yeni uygulamada örneğin korna sesi gereğinden yüksek olan araçlar ağır kusurlu sayılacak ve muayeneden geçemeyecek. Minibüs ve otobüslerde ayakta giden yolcuların tutunduğu kollar eğer çocukların uzanamayacağı kadar kısaysa araç ağır kusurlu sayılacak. Yeni uygulamada toplu taşıma araçlarında yolcuların ayaklarına takılma riski taşıyan ve kaymaya karşı uygun olmayan halılar bile hafif kusur sayılıyor.

Yetkililer, kusur tablosunun 1 Ocak 2010'a kadar geçerli olacağını, bu tarihten itibaren Avrupa standartlarındaki yeni kusurların da tabloya ekleneceğini söyledi.

(HA-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title