Haberler

Avcılar'da Hastanelik Eden Polis Dayağı

Avcılar'da Rutin Uygulama Yapan 'Yunuslar'ın Üniversiteli Bir Genci Dövdüğü İddia Edildi. Bacaklarında İki Kırık ve Beyninde Darbeye Bağlı Ödem Oluşan Güney Tuna'nın Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor.

Avcılar'da rutin uygulama yapan 'yunuslar'ın üniversiteli bir genci dövdüğü iddia edildi. Bacaklarında iki kırık ve beyninde darbeye bağlı ödem oluşan Güney Tuna'nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Avcılar Mustafa Burcu Parkı'nda meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Aynı mahallede oturduğu çocukluk arkadaşlarıyla parka gelen Aydın Üniversitesi İngilizce Çevirmenlik Bölümü son sınıf öğrencisi Güney Tuna (21), arkadaşlarıyla birlikte içki içmeye başladı. Bu sırada rutin uygulama yapan ve 'yunus' olarak bilinen asayiş ekipleri gençlerin yanına gelerek gençlerden parktaki içki şişelerini kaldırmalarını ve parkı terk etmelerini istedi. Yaklaşık 10 dakika sonra tekrar parka gelen polisler, isteklerinin yapılmadığını görünce gençlerle önce tartıştı ardından Tuna'yı darp etti. İddiaya göre bu tartışmada Güney Tuna polisler tarafından bir süre darp edildikten sonra olay yerine gelen ekip aracı ile Avcılar Merkez Karakolu'na götürüldü.

 

'POLİSLER OĞLUMU DÖVDÜ'

Oğlunun polisten yediği dayak sonucu hastanede ölüm kalım savaşı verdiğini söyleyen baba Cengiz Tuna, "Oğlum parkta arkadaşları ile sakin bir şekilde içki içiyormuş. Polisler gelep şişeleri kaldırmalarını ve parktan ayrılmalarını istemiş, oğlum ve arkadaşları da 'tamam abi zaten birazdan kalkacağız' demişler bunun üzerine polisler gitmiş. Oğlum ve arkadaşları okumuş, kültürlü çocuklar. Bir süre sonra tekrar parka gelen polisler, gençlerin parkta oturduğunu görünce 'neden hala buradasınız?' deyip bunlara kızmış. Oğlum da buna karşın cevap verince oğlumu 8-10 polis darp ediyor. Vatandaşlar polisleri ikaz edince oğlumu daha kuytu olan bir yere götürüp orada dövüyorlar ve burada kafasına vuruyorlar" diyerek olayı anlattı.

 

 

'OĞLUMU KARAKOLDAN HASTANEYE GÖTÜRDÜM'

Olayı haber alıp karakoLa gittiklerini söyleyen baba Cengiz Tuna, "Avcılar polis merkezine gittik, bizi karakola almadılar. Bu polislerden bize burada yaşanan olayla ilgili bir kağıt imzalattılar. Ben baktım sadece GBT sorduklarına ve gençlerle sözlü tartışma yaşanıp olayın noktalandığına dair yazı yazmışlar. İmzaladım ben de. Sonrasında oğlum çıktı karakoldan. Baktım arabaya binerken bacağında ve diz kapağında ağrı hisediyor hemen hastaneye gittik. Sol diz kapağı ile sağ fibula kemiğinin kırık olduğu ortaya çıktı. Bu sırada Güney kusmaya başladı. Tomografi çektirdik. Beyninde kanama olduğu söylendi. Ancak beyin cerrahı olmadığı için hemen ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük" dedi.

 

'OĞLUMUN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR'

Polisin ceza uygulama mercii olmadığını söyleyen baba Cengiz Tuna, "Çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor. Şikayetçi olacağım sorumlulardan. Velevki polisle atıştı, bunu cezası bu mudur. Acımasızca, öldüresiye dövülmesi midir. İnsanın kafatasına bu kadar darbe indirmek öldürmeye teşebbüstür. Bu insanlar nasıl bu kadar vahşi, gaddar davranabilirler" diye konuştu.

 

AVCILAR'DA DAHA ÖNCE BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI

 

Benzer bir olay 21 Kasım 2007'de yine Avcılar'da, yine bir parkta yaşanmıştı. Bir arkadaşı ile içki içtiği parkta polisin parktan ayrılmaları yönündeki ikazı sonrası darp edilen Feyzallah Ete (26), polisin göğsüne attığı tekme sonrası hayatını kaybetmiş, olaya karıştığı belirlenen polis memuru A.M. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title