Haberler

ATO Üyeleri'ne Macaristan İçin Vize Kolaylığı Sağlanacak

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası ile Macaristan Büyükelçiliği arasında yapılan vize anlaşmasıyla ATO üyeleri, Macaristan vizesini daha kolay alacak.

Ankara Ticaret Odası ile Macaristan Büyükelçiliği arasında yapılan vize anlaşmasıyla ATO üyeleri, Macaristan vizesini daha kolay alacak. ATO Başkanı Bezci, "işadamlarımız için vize prosedürü zaman ve emek kaybı anlamına geliyor" dedi.

Ankara Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın resmi ziyareti sırasında Macaristan'a giriş için vize işlemlerinde kolaylık sağlayan işbirliği anlaşmasının ATO Başkanı Salih Bezci ile Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari arasında imzalandığı bildirildi. Anlaşmaya göre, ATO Üyesi işadamlarının ATO'dan alacakları referans mektubuyla birlikte Macaristan Büyükelçiliği'ne başvurmaları halinde vize için uygulanan belgelerin içerik ve sayısında kolaylık sağlanacak.

-"İŞADAMLARIMIZ İÇİN VİZE PROSEDÜRÜ ZAMAN VE EMEK KAYBI ANLAMINA GELİYOR"-

ATO Başkanı Bezci, Macaristan'a vize kolaylığı sağlayan anlaşmaya imza atmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Üyelerimiz bizden alacakları referans mektubuyla Macaristan'a giriş için gereken Schengen vizesini daha kolay alabilecekler. Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının haksızlık olduğunu düşünüyorum. İşadamlarımız için vize prosedürü zaman ve emek kaybı anlamına geliyor. AB ile imzalanan Vize Serbestiği Diyaloğu Anlaşmasıyla vizesiz Avrupa için ilk adım atılmış oldu."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Ticaret Odası Victor Orban Salih Bezci Macaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title