Haberler

Askeri Öğrenciler Kamp İçin İzmir'e Uğurlandı

Bursa'daki Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde eğitim ve öğretim gören 725 öğrenci, 3 haftalık eğitime katılmak için İzmir'e uğurlandı.

Bursa'daki Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde eğitim ve öğretim gören 725 öğrenci, 3 haftalık eğitime katılmak için İzmir'e uğurlandı.

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde eğitim öğretim gören 725 öğrenci, kampa gitmeden önce Heykel Meydanı'nda düzenlenen törene katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan öğrenciler, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu. İzmir Aliağa Atış ve Tatbikat Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda 9- 29 Haziran tarihleri arasında kamp yapacak öğrencilerin, askerlik mesleğini sevmesi, kurum kültürü ve havacılık ruhunu kazanması, komutanlık yapmaya ve liderliğe özenmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen törende öğrencilere hitap eden Hava Pilot Kurmay Albay Yüksel Akkale, 3 haftalığına birliğe gidecek öğrencilerin eğitim görüp, mesleği seveceklerini söyledi. Öğrencilerin deniz ve yüzme eğitimi alacaklarını da belirten Akkale, İzmir ve Çanakkale'de de tarihi yerleri göreceklerini kaydetti. Hava kuvvetlerinin ihtiyacı olan nitelikli askerlerin okulda yetiştiğini anlatan Akkale, her göreve uygun personel için eğitim ve öğretime devam ettiklerini söyledi. Akkale, tatbiki eğitim kampında bilgiyi arzulayan ona ulaşmaya çalışan ve uygulayanların katılacağını sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından öğrenciler törenle, kamp yapmak için İzmir'e uğurlandı.

ST,US - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title