Haberler

Askerden DTP'li Başkana Dövizli Mesaj : Bölücülük Yapma, İşini Yap

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda Görevli Askerler, Eş ve Çocukları, Sivil Giyimle Komando Erleriyle Bugün İlginç Bir Etkinlikte Bulundu.

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı`nda görevli askerler, eş ve çocukları, sivil giyimle komando erleriyle bugün ilginç bir etkinlikte bulundu.

Hakkari`nin cadde ve sokaklarına çıkan komandolar, çöp toplarken, taşıdıkları dövizlerle DTP`li belediyeye tepki gösterdi. `Belediye bölücülük yapma işini yap` yazılı döviz dikkat çekerken etkinliğe katılan Hakkari dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek, kendi elleriyle sokaktaki vatandaşlara ve evlere çöp poşeti dağıttı. Megafonla Hakkari halkına seslenilerek, ¨ Temiz bir Hakkari yaratmak, temiz bir Hakkari görmek ve temiz bir ortamda yaşamak için buradayız. Çevre vergi parası veriyoruz, çöp parası ve su parası veriyoruz. Ama Belediye çöp temizliği yapmıyor. Buyurun birlikte yapalım. Bu sokakları bizler değil, belediyenin temizlemesi gerekiyor¨ denildi.

Adı terör, eğitim ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılarla anılan Hakkari`de bulunan Dağ ve Komando Tugayı`nda görevli askerler bugüne kadar kentte hiç görülmeyen bir etkinlik düzenledi. Dağ ve Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek, başta olmak üzere tugayda görev yapan subay, astsubay, eş ve çocuklarıyla, yaklaşık 500 sivil giyimli asker Fatih, Valilik ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde ellerine poşetlerle tek tek çöpleri toplarken, vatandaşların bir kısmı da etkinliğe katılarak askerlere destek verdi. Tuğgeneral Cinek, kendi elleriyle çöp toplarken, sokakta dolaşan ve evlerinde bulunan vatandaşlara çöp torbası dağıttı.

Dövizler dikkat çekici

Hakkari`nin cadde ve sokaklarında çöp toplayan askerler dövizler de taşıdı.. Sivil giyimli askerlerin taşıdığı dövizlerin birinde, `Belediye bölücülük yapma işini yap` yazılması dikkat çekti. Hakkari`nin Demokratik Toplum Partisi (DTP) Belediye Başkanı Metin Tekçe, Şemdinli`de yaşanan olayların ardından TBMM Meclis Araştırma Komisyonuna verdiği ifadede, `PKK terör örgütü değildir` demiş ve hakkında Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde dava açılmıştı. Cadde ve sokaklarda tek tek çöpleri toplayan askerler, `Hakkari`nin temizliğini kim yapacak?, `Artık çöplerle değil, çiçeklerle yaşamak istiyoruz`, `Görülen yerleri değil, her yeri temizleyin`, Hakkari hepimizin temiz tutalım`, `Hakkari Belediyesi temiz bir Hakkari nasıl olur hiç düşündünüz mü?¨ yazılı dövizler taşıdı. Çöp toplama ve caddede yürüyüş sırasında ise `Bizler burada Belediye nerede` sloganları atıldı.

Çöp toplama kampanyası sırasında Hakkari halkına megafonlarla anonsu yapılarak, yapılan etkinlik anlatıldı. Sivil bir askerin yaptığı anonsta, ¨Bu çöpleri belediyenin temizlemesi gerekiyor. Ama buyurun gelin beraber temizleyelim. Sevgili vatandaşlar, sevgili apartman sakinleri, şu andaki kampanyanın amacı, temiz bir Hakkari yaratmak, temiz bir Hakkari görmek ve temiz bir ortamda yaşamak için buradayız. Çevre vergi parası veriyoruz, çöp parası ve su parası veriyoruz. Ama belediye çöp temizliği yapmıyor. Buyurun birlikte yapalım. Bu sokakları bizler değil, belediyenin temizlemesi gerekiyor. Ama biz duyarlı vatandaş olarak bu kampanyaya katıldık. Belediye bu çöpleri temizleyene kadar bizler bu pankartlı kampanyamızı sürdüreceğiz¨ diye seslendi.

Çöp toplama kampanyası belediye binası önünde son bulduktan sonra askerler kışlalarına geri döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title