Haberler

Aşk-I Nebi Sergisi New York'ta Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Açıldı

Yıldız holding'in desteği ile düzenlenen, 'Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi' temalı 'Aşk-ı Nebi Sergisi' İstanbul'dan sonra New York'ta Cumhurbaşkanı'nın da katıldığı törenle açıldı.

Yıldız holding'in desteği ile düzenlenen, 'Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi' temalı 'Aşk-ı Nebi Sergisi' İstanbul'dan sonra New York'ta Cumhurbaşkanı'nın da katıldığı törenle açıldı. Sergi, 21 Ekim'e kadar New York Türkevi'nde ziyarete açık olacak. Açılışa Yıldız Holding adına, Godiva Kuzey Amerika Başkanı Burak Elmas katıldı.

Hz. Muhammed'ir (S.A.V.) doğumunun 1443'üncü yıldönümü anısına, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Nisan ayında Ayasofya'da Yıldız Holding'in desteği ile açılan Aşk-ı Nebi sergisinden 41 eser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle New York'taki Türkevi'nde sergilenmeye başladı. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ve New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da yer aldı. Açılışa Yıldız Holding adına Godiva Kuzey Amerika Başkanı Burak Elmas katıldı. 21 Ekim'e kadar Türkevi'nde açık kalacak sergide, günümüz hat ve tezhip sanatçılarının son çalışmalarından düzenlenen 41 eser yer alıyor. Bu eserler, hat sanatının Küfi, muhakkak, reyhani, sülüs, celi sülüs ve nesih gibi birçok farklı yazı çeşitleriyle yazılmış ayetler, Hadis-i Şerifler, hilye-i şerifler ve güzel sözlerinden oluşuyor.

Sergide, Mehmed Özcay, Hasan Çelebi, Hüseyin Kutlu, Mehmet Memiş, Tahsin Kurt, Mustafa Parıldar, Ali Toy, Ferhat Kurlu, Ömer Faruk Özoğul, B. Hilal Çizmecioğlu, Adem Sakal, Ali Rıza Özcan, Berrak Özdoğan, Abdurrahman Depeler, Fuat Başar, Yılmaz Turan, Seyit Ahmet Depeler, Adem Sakal, Turan Sevgili, Muhammet Yaman, Fatih Özkafa, Cavide Pala, Arda Çakmak, Savaş Çevik, Eyüp Kuşçu, Ahmed Fares Rızq (Mısır), Bijar El-Hac Kerim El-Erbili (Irak), Bijar Arbilly (Irak), Mahfuz Zunnun El-Ubeydi, Ziyad Al-Muhandis, Muhammed D. Cellul (Suriye) ve Ammar Maliki gibi önemli sanatçıların eserleri bulunuyor.  Sergide yer alan eserlerden bazıları ise şöyle sıralanıyor:

Mehmet Özcay'ın celi sülüs tarzındaki eseri: "Bismillahirrahmanirrahim", Hasan Çelebi, celi divani zerendud tarzındaki eseri (Bakara Suresi 286. ayet): "Bizi affet! Bizi bağışla! Bize Acı!", Hüseyin Kutlu'nun celi sülüs tarzındaki eseri (hadis): "Kardeşiniz zalim de mazlum da olsa ona yardım edin.", Ahmed Fares Rizq'ın sülüs-nesih tarzındaki eseri (hadis): "Kul kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da onun yardımcısıdır.", Mustafa Parıldar'ın muhakkak tarzında yazdığı eseri (hadis): "Sizin en hayırlınız "Kur'an öğrenen ve öğreteninizdir.", Ali Toy'un küfi tarzındaki eseri (Enbiya Süresi 107. ayet): "Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik." - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yıldız Holding İstanbul New York Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title