Haberler

"Artiz Mektebi" 'Ne Büyük İlgi…

Güncelleme:

Keşan Belediyesi'nin 3 yıl önce bünyesinde kurduğu Tiyatro Topluluğu 10 Mayıs 2013 Cuma günü "Artiz Mektebi" adlı oyunu sahneledi.

Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk'un yazdığı "Artiz Mektebi" adlı oyunu topluluğun tiyatro eğitmenliğini de yapan Engin Yağcılar yönetti. Oyunda; Didem Saatçi, Ece Kılıç, Ayşegül Çalışkan, Halil İbrahim Taşar, Işıl Benan Kılıç, Mert Hakkı Hınçal, Fatih Sayım, Ahmet Ferhat Uludağ, Anıl Aksoy, Arda Arabacı,Yasemin Arabacı, Yüksel Kırman, Erhan Yalçıntuğ, Hüseyin Gürsel, Volkan Karahan, Ferah İşlek, Fulya Demircitürk, Emine Aydınhan rol aldı. İbrahim Araz ışıklandırmayı, Grup Aheste ses ve müziğini yaptı.

Saat 20.30'da Keşan Kültür Merkezi'nde başlayan oyunu Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan ile Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ile 350 ye yakın kalabalık bir tiyatro sever izledi.

Oyunda bir Özel Okul'da yaşanan çeşitli ilginç olaylar ve iki öğrenci ile 30 yıl önce birbirlerini seven ama evlenemeyen iki öğretmenin yaşadığı aşk ve 30 yıl sonra tekrar buluşarak bir araya gelmeleri,okul müdürünün paraya verdiği önem dile getirildi.

Oyunun ardından sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi olarak kültüre büyük önem verdiklerini belirterek "Bu akşam belediye tiyatromuzun ortaya koyduğu harika eseri gururla izledik. Ben bu işe gönül veren bütün hemşehrilerimi kutluyorum.Bizim içimizdeki insanlardan dünyanın her yanındaki insanlardan sanat olsun, müzik olsun onlardan aşağı kalır bir yanımız yoktur. Bunun en somut örneğini de bı değerli arkadaşlarımızdan ve kardeşlerimizden bu akşam görmüş olduk.Emeğinize sağlık, çok ciddi emek harcamışsınız, çok iyiçalışmışsınız ve hepiniz yeteneklisiniz.Gönlüm ister ki bakın benim görevdeki 10.yılım.Sanat ve sanatsal çalışmalara ağırlık vermeye çalışıyorum.Okulların açılmasıyla beraber tiyatro getirmeye başlıyoruz.Son 3 yılda da kendi tiyatromuzu kurmak için uğraştık. Geçen yılki oyunumuzda harikaydı bu yılki oyunumuzda çok güzel bir oyun.Biz kent olma yolundayız.Bundan sonra Keşan'a konservatuar gerekiyor. Yeni Pazaryeri Projemizin içinde güzel bir salonumuz var. Bundan sonra bu çalışmaları kendi yerimizde sürdüreceğiz.Hepinize saygılar sunarım" dedi.

Özcan daha sonra Tiyatro Yönetmeni Engin Yağcılar'a plaket ve oyunculara da teşekkür belgesi verdi.

Oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Müjdat Gezen; sanat eğitimi veren vakfını açmasına neden olan eğitim sistemini, sanat eğitimini, paralı eğitimi hicveden oyunu 1987 yılında Kandemir Konduk ile birlikte yazdı. Perran Kutman ile başrolünü paylaştıkları oyun Şan Tiyatrosu'nda gösterime girmiş, oldukça beğenilen oyundaki "cest olaraktan'' repliği hala hafızalarda kalmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Müjdat Gezen Mehmet Özcan Keşan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title