Haberler

Arınç, Örnek Okulun Açılışını Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da bir hayırsever tarafından yaptırılan Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da bir hayırsever tarafından yaptırılan Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı. Arınç, "Sosyal devlet; engellisini düşünen, annesini babasını rahatlatan, topluma kazandıran devlettir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkez Osmangazi ilçesi Çeltik Mahallesi'nde hayırsever bir işadamı tarafından 6 milyon 500 bin lira harcanarak 8 bin 724 metrekarelik alana yaptırılan Özel Mesleki Eğitim ile İş Uygulama Merkezi'nin açılışına katıldı. Mecburi eğitim çağı dışında kalan, zihinsel öğrenme yetersizliği bulunan ve herhangi bir okula gidemeyenlerin eğitilerek iş ve sosyal hayata kazandırılması maksadıyla eğitim veren okulun açılışı, gençlerin ıspanaklı yumurta yaptığı tiyatro gösteriyle başladı.

Büyük alkış alan gösterinin ardından konuşan Bülent Arınç, "Bursa'ya geldiğim günden beri Bursalı hayırseverler çok büyük hizmetler yapmış. Biz hayır dendiği zaman dini hizmetleri anlıyoruz. Son yıllarda eğitimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Tüm mesaimizi, servetimizi eğitim kurumlarına yönelttik. Eğitim kurumlarına yapılan bağışlar konusunda Bursa 5 il içinde yer alıyor. Hayırsever işadamları bu zaman kadar Bursa'da eğitime 335 milyon bağış yaptı. Bu okullar, devlet bütçesinden bir kuruş çıkmadan yapılmıştır. Bu okullarımızı kuran hayırseverlerimizin hepsini alınlarından öpüyor, kutluyorum" dedi.

Bursa'da bin 433 okul, 31 binden fazla öğretim elemanı ve 580 bin civarında da öğrencinin bulunduğunu ifade eden Arınç, "Her 8 evden birinde bir engelli yurttaşımız var. Bunların hayata kazandırılması, tutundurulması ve toplum içinde yararlı unsurlar haline gelmesi eğitimle mümkündür. Bizim dönemimizde engellilere daha iyi hizmet için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurduk ve onun bütçesi 26 bakanlık arasında 3. sırada yer almaktadır. Sosyal devlet; engellisini düşünen, annesini babasını rahatlatan, topluma kazandıran devlettir. Tüm desteğimiz bu okullarda eğitim görecek gençlerimizin, onların hayata tutunması içindir. Her kötülüğün başı cehalet bundan kurtulmasının başı da eğitimdir. Artık anne babaların gözü arkada kalmayacak, bu eğitim kurumlarıyla onlar daha da mutlu olacaklar" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu da çok hayırlı bir iş yapıldığını ifade ederken, Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, Türkiye'de engellilerin sıra olmadan eğitim aldığı tek ilin Bursa olduğunu ifade ederek, bugün açılışı yapılan okulda 80 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, eski devlet bakanı Cavit Çağlar ve belediye başkanlarıyla birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Bülent Arınç Osmangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title