Haberler

"Arınç: Meclis'te Başörtüsünden Gurur Duydum" Haberine Ek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, rulman ithalat ve ihracatı yapan Saygılı Rulman firmasının Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni yerinin açılış töreninde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, rulman ithalat ve ihracatı yapan Saygılı Rulman firmasının Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni yerinin açılış töreninde konuştu. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve firmanın distribitörlüğünü yaptığı Nachi firmasının Japon sahipleri konuk olarak katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partinin kurucuları arasında yer alan Eflatun Saygılı'nın yıllardır faaliyet gösterdiği bu sektörde iddialı bir noktaya geldiğini, ailenin ciddi disiplinli prensip sahibi insanlar olduklarını söyledi. Arınç, kalkınmada Japonya'nın örnek alındığını belirterek, "Japonlar'da çalışkan, disiplini sorumluluk anlayışına örnek insan tipini görüyoruz. Atom bombası ile cezalandırılmasını kabul etmiyoruz. Bu bir insanlık faciasıydı. İki defa başına atom bombası inen bir ülke olarak kalktı, silkindi ve dev haline geldi. Bize kalkınma modellerinden biri olarak Japonya örnek gösterilirdi. Bugün Japonya bir devdir, sanayide teknolojide büyük atılımlar içindedir. Biz de Japon kalkınmasını örnek alıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title