Haberler

Arınç: "Kürt Kökenli Vatandaşlar Pkk'ya Karşı Çıktıklarını İlan Etsin"

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Ben özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın terör örgütüne karşı çıktıklarını, yüksek sesle ilan etmelerini bekliyorum'' dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Ben özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın terör örgütüne karşı çıktıklarını, yüksek sesle ilan etmelerini bekliyorum'' dedi.

Arınç, TRT-2'de katıldığı programda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde şehit cenazeleri kaldırılırken, yeni haberler geldiğini anlatarak, ''Üzüntümüz büyüktür. Kanları yerde kalmayacaktır, intikamları alınacaktır. Cezaları verilecektir. Bu hiç bir şekilde bir geriye gidişi, bir korkuyu getirmeyecektir'' diye konuştu.

Arınç, Meclisin son çalışma gününde, Terörle Mücadele Yasasında değişiklik öngören bir yasanın kabul edildiğini hatırlatarak, ''Bugün itibarıyla 15. gün. Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanı, bu kadar derin bir inceleme yaptıklarına göre, bugün akşam Terörle Mücadele Kanununu ya onaylayacaklardır veya eksik bulduğu hususlar varsa tekrar TBMM'ye göndereceklerdir'' diye konuştu.

Söz konusu kanunun içine konulması gereken konuların Meclis tarafından yerine getirildiğini bildiren Arınç, bundan sonra gereken yasal tedbirler yönünden tüm yetkinin güvenlik güçlerine verileceğini ve terörle mücadelede güvenlik güçlerine en büyük maddi-manevi desteği sağlayacaklarını söyledi.

Meclisin olağanüstü toplanmasına ilişkin bir soruyu cevaplarken de Arınç, dün ve bugün Terörle Mücadele Üst Kurulunun olağanüstü toplandığını hatırlattı. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşam saatlerinde görüştüğünü, şu anda güvenlik güçlerinin ilave olarak herhangi bir talepte bulunmadıklarını belirterek, ''Yeni tedbirlere ihtiyaç duyuluyorsa bu konuda Hükümetin talebiyle Meclisimiz her zaman gereğini yerine getirecektir'' dedi.

Halkın terör örgütüne sırt dönmesinin terörle mücadele için en yüksek moral güçlerden bir tanesi olduğunu kaydeden Arınç, ''Ben özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın terör örgütüne karşı çıktıklarını yüksek sesle ilan etmelerini bekliyorum. Vatandaşlarımızın önünde de belediye başkanları olmalıdır. Kanaat önderleri olmalıdır. Halkımızın, sivil toplum örgütlerinin önde gelen kişileri olmalıdır. Onlar devletine bağlılıklarını, bayrağımıza bağlılıklarını, bir ve beraber olduğumuzu en yüksek sesle ortaya koymalıdırlar'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title